Kako su igrali Srbi u Premijeršipu?

Nemanja Matić, Branislav Ivanović i Dušan Tadić bili su među najboljima, a Lazar Marković među najlslabijima u subotnjim mečevima Premijer lige.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2014.

15:59

Default images

To je barem ocena specijalizovanog fudbalskog portala ’Goal.com’.

Sva četvorica srpskih reprezentativaca našli su se u startnim postavama svojih ekipa, Matićev i Ivanovićev Čelsi je lako slavio protiv Aston Vile (3:0), Tadićev Sautempton je bio bolji od KPR (2:1), a Markovićev Liverpul je remizirao sa Evertonom (1:1).

Matić, Ivanović i Tadić dobili su četiri i po zvezdice od mogućih pet.

„Brzo je postao nezamenjivi deo čak i Murinjovog napada. Ovaj 30-godišnji odbrambeni fudbaler je odigrao još jedan sjajan meč, a bio je i začetnik akcije kod prvog gola“, stoji u opisu partije Branislava Ivanovića.
Pohvale za još jedno odlično izdanje dobio je i Nemanja Matić.

„Matićeva disciplina je omogućila Fabregasu slobodu da može da ide u napad. Srbin je takođe bio veoma miran kada je imao loptu u posedu. Važnost njegove uloge u Murinjovoj taktici je nemerljiva.“

Dušan Tadić je brzo postao nezamenjivi deo Kumanovog Sautemptona koji je najprijatnije iznenađenje Premijer lige. ’Sveci’ su drugi na tabeli, u subotu je srpski reprezentativac ponovo bio kreator brojnih akcija, a na kraju je i asistirao kod pobedničkog gola svoje ekipe.



„Na ovoj utakmici Tadić je bio toliko efikasan na desnoj strani kao u prethodnim mečevima na levoj strani. Međutim, pogodio je stativu u prvom poluvremenu i uvek je bio pretnja za protivnika. Promašio je još jednu šansu u poslednjim trenucima, a stigao je i da asistira za prelep gol Pelea.“
Beta/AP
Od srpskih igrača u subotu u Premijer ligi razočarao je samo Lazar Marković koji je zamenjen u 60. minutu derbija Liverpula. On je dobio samo dve od pet zvezdica.

„Još uvek se privikava na Liverpulov sistem. Ovo je bila još jedna slaba partija srpskog fudbalera.“

Da li se slažete sa ovim ocenama?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: