Nišikori osvojio Kuala Lumpur

Japanski teniser Kei Nišikori opravdao je status favorita i osvojio ATP turnir u Kuala Lumpuru.

Izvor: AK

Nedelja, 28.09.2014.

13:26

Default images

Nišikori je do trećeg trofeja u godini stigao pobedom nad Žilijenom Benetoom iz Francuske sa 7:6(4), 6:4.

Japanac je osvojio ukupno šestu titulu u karijeri, a ovom pobedom se dodatno približio plasmanu na završni turnir u Londonu u novembru. S druge strane, Beneto je doživeo rekordni deseti poraz u finalima pa još uvek čeka prvu krunu.

Nišikori je loše počeo meč u Kuala Lumpuru, Beneto je napravio brejk za 3:1, ali se Japanac vraća u desetom gemu i stiže do taj-brejka.

To je u potpunosti nadigrao Francuza, odmah mu oduzima servis, stiže do 5:2, Beneto jednim mini-brejkom ostaje u igri, ali Japanac ne dozvoljava preokret te sa 7:4 osvaja set.

Jednako neizvesno bilo je u drugom setu, Francuz je bio na korak od novog brejka, ali Nišikori spasava dve lopte te u sedmom gemu oduzima servis rivalu za pobedu.

Za završni turnir u Londonu do sada su se kvalifikovali Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Slede turniri u Pekingu, Tokiju i Šangaju do kraja azijske turneje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: