Prajd opet pomera fudbal u Srbiji?

Održavanje Parade ponosa u Beogradu u nedelju moglo bi da dovede do pomeranja utakmica sedmog kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: JT

Ponedeljak, 22.09.2014.

22:27

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije užurbano radi bezbednosne procene za Prajd, čiji je stepen rizika veći i od fudbalskog ‘večitog’ derbija.

U ponedeljak u Zajednici Superlige nije se znalo da li će se i kada će se igrati redovno kolo u Srbiji predviđeno baš za nedelju.

Prvi put posle dužeg vremena ne znamo blagovremeno na čemu smo i da li će se igrati kolo. Policija radi bezbednosne procene i od toga će zavisti i da li će se igrati fudbal za vikend. Zaista je sve pod velikim znakom pitanja”, rekao je Vladimir Bulatović, direktor takmičenja Superlige Srbije.

Kako “Večernje novosti” saznaju, vodeći ljudi srpskog fudbala, predvođeni predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, trebalo bi da u utorak da dobiju potvrdu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o stepenu rizika.

Mi ćemo sa sto odsto sigurnosti sve znati u sredu ili četvrtak. Do tada ćemo čekati procenu policije”, potvrdio je na kraju Bulatović.

Fudbalske utakmice se možda tako neće igrati za vikend, a najmasovnije navijačke grupe već su poslale poruke da neće dozvoliti šetnju Beogradom. Dodatni problem organizatorima Prajda u ovom trenutku pravi i jedan od policijskih sindikata koji je danima u štrajku.

Ukoliko se Parada ponosa održi u nedelju postoji ideja da se kompletno kolo Superlige i Prve lige Srbije odigra u ponedeljak, ili utorak. Mogućnost da se igra pre vikenda je otpala zbog činjenice da su za utorak već zakazani mečevi šesnaestine finala domaćeg Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: