UEFA: Srpskim klubovima po 31.140€

Fudbalski klubovi Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina dobiće po 31.140 evra od Evropske fudbalske unije.

Izvor: JT

Ponedeljak, 22.09.2014.

20:20

Default images

Vladajuće telo evropskog fudbala još ranije je najavilo da će novčane kazne dobijene od klubova koji su prekršili pravila finansijskog fer-pleja rasporediti klubovima koji su prošle godine učestvovali pod njegovim okriljem.

Po toj raspodeli, svi srpski klubovi dobiće istu sumu, pošto su svi eliminisani u kvalifikacijama.

Devet klubova kažnjeno je zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a među njima su i Mančester Siti, Pari Sen Žermen i Zenit iz Sankt Peterburga.

Cela suma biće podeljena ostalim klubovima koji su učestvovali u klupskim takmičenjima UEFA, pošto je na te klubove uticalo nepoštovanje pravila finansijskog fer-pleja”, stoji u saopštenju UEFA.

Asocijacija evropskih klubova pozdravila je potez UEFA, koji je upravo ona i predložio.

Ovakav koncept distribucije sredstava predstavlja odličan znak solidarnosti između velikih i malih klubova”, rekao je prvi čovek Asocijacije Karl-Hajnc Rumenige.

Preko 24 miliona evra od kazni za kršenje finansijskog fer-pleja će biti podeljeno klubovima koji su učestvovali u takmičenjima pod okriljem UEFA. 73 učesnika grupnih faza Lige šampiona i Lige Evrope dobiće 80 odsto novca, pa će tako svaki klub dobiti po 264.482 evra.

Preostalih 20 odsto podeliće 155 klubova koji su eliminisani tokom kvalifikacija, a među njima su i četiri srpska predstavnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: