NFL: Sihoksima repriza Superboula

Treću nedelju takmičenja u NFL ligi obeležio je trijumf Sijetl Sihoksa nad Denver Bronkosima u reprizi Superboula, kao i nova pobeda Arizona Kardinalsa.

Izvor: JT

Ponedeljak, 22.09.2014.

17:55

Default images

Predvođeni Raselom Vilsonom, aktuelni osvajači Superboula, slavili su protiv Bronkosa sa 26:20 posle produžetka u dugo očekivanoj reprizi prošlosezonskog meča za titulu. Sihoksi su do trijumfa došli zahvaljujući Marpšonu Linču, koji se probio do end zone sa šest jardi, pošto su se prethodno Bronkosi u poslednjoj četvrtini vratili posle defincita 17:5.

Pored nove pobede Kardinalsa, velika iznenađenja priredili su Detroit Lajonsi i Njujork Džajantsi.

Lajonsi su zahvaljujući sjajnoj odbrani iznenadili Grin Bej Pekerse na svom terenu sa 19:7. Don Keri je vratio ‘fambl’ sa 40 jardi u prvoj četvrtini, a pored njega junak trijumfa bio je Redži Buš, koji je postigao tačdaun pretrčavši 26 jardi u četvrtom periodu. Domaći tim je Pekerse zaustavio na samo 223 pređene jarde u napadu, a situaciju na terenu najbolje oslikava podatak da je kvoterbek Grin Beja Aron Rodžers bacio 162 jardi i jedan tačdaun, a dva puta je sakovan.

Zanimljivo, Rodžersu je to tek drugi poraz od Lajonsa na 11 mečeva. Grin Boj je, inače, dobio 15 od prethodnih 17 susreta sa Lajonsima.

Ilaj Mening je doneo Njujork Džajantsima prvu pobedu ove sezone, pošto su slavili nad Hjuston Teksansima sa 30:17. Mening je bacio 234 jardi i imao dva tačdauna i Teksansima je naneo prvi poraz. Džajantsi su na poluvremenu imali 14:0, pošto su Viktor Kruz i Rašad Dženings postigli po tačdaun, a iako se domaći tim probudio posle poluvremena, uspeli su da se odbrane i slave.

Možda najveće iznenađenje posle tri nedelje je to što su Arizona Kardinalsi ostali neporaženi posle trijumfa nad San Francisko 49ersima sa 23:14. Rezervni kvoterbek Dru Stenton, koji menja povređenog Karsona Palmera, bacio je dva tačdauna u drugom poluvremenu, koje su Kardinalsi dobili sa 17:0 i tako došli do trijumfa.

Zahvaljujući toj pobedi, Kardinalsi uz Filadelfija Iglse, Sinsinati Bengalse jedino imaju skor 3/0 od početka sezone.

Iglsi su slavili protiv Vašington Redskinsa sa 37:34 i to pošto su na poluvremenu gubili 17:7. Međutim, ruki vajd risiver Džordan Metjus je uhvatio dva tačdauna pasa i pomogao Filadelfiji da dođe do treće pobede. Junak trijumfa bio je Džeremi Meklin, koji je postigao tačdaun posle pasa od 27 jardi od Nika Folsa sedam minuta pre kraja utakmice.

Nju Orleans Sejntsi su došli do prve pobede ove sezone pošto su slavili protiv Minesota Vajkingsa sa 20:9. Dru Briz je bacio 293 jardi, uključujući i odlučujući pas od 18 jardi Markesu Kolsonu u četvrtom periodu.

Nju Ingland je pobedio Ouklend Rejderse sa 16:9 i tako došao do drugog trijumfa ove sezone. Tajtend Rob Gronkovski, koji je zbog povreda propustio veći deo prošle sezone, postigao je sjajan tačdaun posle pasa od šest jardi od Toma Brejdija. Kvoterbek Petriotsa je imao ukupno 234 jarde tokom te utakmice.

NFL, treća nedelja
četvrtak, 18. septembar
Tampa Bej Bakanirs – Atlanta Falkons 14:56
nedelja, 21. septembar
San Dijego Čardžers – Bafalo Bils 22:10
Tenesi Tajtans – Sinsinati Bengals 7:33
Baltimor Rejvens – Klivlend Brauns 23:21
Grin Bej Pekers – Detroit Lajons 7:19
Dalas Stars – Sent Luis Rems 34:31
Oukland Rejders – Nju Ingland Petriots 9:16
Minesota Vajkings – Nju Orleans Sejnts 9:20
Hjuston Teksans – Njujork Džajants 17:30
Vašington Redskins – Filadelfija Igls 34:37
Indijanapolis Kolts – Džeksonvil Džeguars 44:17
San Francisko 49ers – Arizona Kardinals 14:23
Denver Bronkos – Sijetl Sihoks 20:26
Pitsburg Stilers – Karolina Panters 37:19
ponedeljak, 22. septembar
Čikago Bers – Njujork Džets

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: