Nigerija legalno bira novi Savez

Fudbalski savez Nigerije (NFF) koje mesecima potresa kriza, saopštio je da će 30. septembra izabrati svoje novo rukovodstvo.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 22.09.2014.

13:14

Default images

Ovoga puta rukovodstvo će biti izabrano na legalan način, da se ponovo ne bi umešala FIFA.

Izbore će nadgledati odlazeći predsednik Aminu Majgari koji je poslednjih meseci dvaput smenjen zbog pronevere, pa vraćen intervencijom Svetske fudbalske federacije (FIFA) jer je smenjen na nepropisan način.

FIFA je sredinom jula suspendovala Nigeriju iz svih takmičenja, ali je odluku promenila devet dana kasnije. Razlog za suspenziju je bilo to što se država umešala u rukovođenje NFF time što je Ministarstvo sporta vratilo Majgarija na čelo te organizacije.

Posle izbora za predsednika NFF u avgustu, koje nije priznala, FIFA je ponovo zapretila suspenzijom Savezu Nigerije.

NFF je prošle nedelje imenovala novu komisiju za izbore i obećala "verodostojan i transparentan izborni proces", u skladu s propisima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: