Rade Savić donirao školsku opremu

Srpski dizač tegova Rade Savic se pridružio Ambasadi Malezije na dodeli donacije školske opreme OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 22.09.2014.

12:06

Default images

„Ambasada Malezije je imala zadovoljstvo da se predstavi Osnovnoj školi 'Gornja Jablanica' i da vidi pravi primer nacionalne integracije koji su na delu pokazali mladi učenici i nastavno osoblje".

"Pružanje podrške ovakvom duhu i isticanje vrednosti obrazovanja je upravo ono što smo imali na umu kada smo birali temu ovogodišnjeg dobrotvornog bazara", rekao je Jubazlan Jusof, otpravnik poslova v.d. Ambasade Malezije u Srbiji.

Jusof veruje da je postizanje održivog mira i harmonije u područjima naseljenim etnički mešovitim stanovništvom osnovni preduslov za razvoj i prosperitet takvih područja.

Ceremonija uručenja donacije je obuhvatala interakciju sa učenicima, predstavljanje uporedne video prezentacije Srbije i Malezije, kulturno-umetnički program koji je škola pripremila i posetu izložbe učeničkih umetničkih radova inspirisanih ovom dalekom egzotičnom zemljom.

„Veoma smo ponosni što vidimo da je toliko mladih ljudi zainteresovano za učenje i sport“, izjavio je otpravnik poslova u prisustvu učenika, direktora škole i predsednika Opštine Medveđa Slobodana Draškovića.

Rade Savic, svetski šampion u pauerliftingu i promotivno lice Malezijskog dobrotvornog bazara 2014, učestvovao je u ceremoniji dodele donacije školi obraćajući se učenicima sa motivacionim govorom kojim je poručio da vođenje zdravog načina života i bavljenje sportom doprinosi izgradnji karaktera i usvajanju pravih vrednosti kod omladine.

Donacija se sastojala uglavnom od računarske opreme u vrednosti od oko 300.000 dinara nabavljene prema spisku koji je sačinila škola. Sredstva za donaciju su prikupljena na Malezijskom dobrotvornom bazaru, tradicionalnoj dobrotvornoj manifestaciji koji Ambasada Malezije organizuje treću godinu zaredom. OŠ “Gornja Jablanica” je druga škola koja je ove godine primila donaciju iz sredstava prikupljenih na ovoj dobrotvornoj manifestaciji.

Ocenjujući da dobro obrazovanje proizvodi dobre građane, Jubazlan Jusof je izrazio zadovoljstvo generalnim napretkom bilateralnih odnosa između Malezije i Srbije tokom protekle tri godine, ali je i dodao da ima još dosta prostora za jačanje saradnje, posebno u oblastima ekonomije, kulture, turizma i sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: