Pelegrini: Čelsi kao 'mali' tim

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini rekao je da je stekao utisak da je Čelsi odigrao u stilu 'malog' kluba u remiju na Etihadu (1:1).

Izvor:

Nedelja, 21.09.2014.

22:00

Default images

"Imam osećaj da smo igrali devedeset minuta protiv 'malog tima' – kome je jedini cilj da se brani. Lično ne bih bio srećan da moj tim igra na taj način. Deset igrača koji se nalaze na sopstvenoj polovini, gol iz kontra napada i onda odbrana do kraja meča", rekao je Pelegrini.

Čelsi je vodio u Mančesteru od 71. minuta golom Andrea Širlea, ali je, legenda 'Plavaca', Frenk Lampard doneo bod svojoj brojčajno slabijoj ekipi, u samom finišu susreta.

"Mislim da smo igrali na isti način kao kada nam je gostovao Stouk. Bilo nam je neverovatno teško da stignemo do mreže, ali smo na kraju konačno uspeli. Rezultat ne prezentuje ono što su oba tima pružila za sat i po vremena fudbala", dodao je Pelegrini. "Ne želim da ih analiziram. Niti bilo koji drugi tim, to nije moja stvar. Ja sam srećan jer smo nastavili da igramo na isti način i kada smo ostali sa igračem manje".

Siti je ostao sa igračem manje, pošto je Pablo Sabaleta zaradio drugi žuti karton zbog starta nad Dijegom Kostom. Došlo je do sukoba Aegentinca i Brazilca, a glavni arbitar nije isključio naturalizovanog Španca zbog hvatanja Sabalete za vrat. Ipak, zvezda večeri je svakako bio Frenk Lampard.

"Bio sam ubeđen da ako budem uveo Lamparda da će postići pogodak, takve stvari se dešavaju u fudbalu. On je izuzetno važan igrač za nas. Od prvog dana daje sve ode sebe. Verujem da nije bio srećan zbog pogotka, ali je profeisonalac pre svega", zaključio je Čileanac.

Naravno, nismo dugo čekali na komentar Žozea Murinja, a trener Čelsija rekao je da je tako uvek sa Pelegrinijem.

"On to priča stalno, a posle kaže kako ne priča o meni ili mom timu. Ne znam zašto to radi, ne pitajte me to ubuduće", rekao je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: