Roma za 15' do vrha, remi Mihe

Fudbaleri Rome pobedili su na Olimpiku Kaljari 2:0 (2:0) u utakmici trećeg kola Serije A i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Izvor:

Nedelja, 21.09.2014.

18:16

Default images

Najzaslužniji za pobedu 'Vučice' bio je Florenci koji je u 10. minutu asistirao Destru za vođstvo, a tri minuta kasnije se i sam upisao u strelce, postavivši, ispostaviće se, konačan rezultat.

Lacio je poražen minimalnim rezulatom na gostovanju Đenoi u Đenovi, dok je Siniša Mihajlović stigao do boda u Sasuolu, posle susreta bez golova.

Adem Ljajić zamenio je Florencija u 72. minutu.

U prvom meču dana viđena je prava goleada u duelu Kjeva i Parme, a susret je obeležio fenomenalni Antonio Kasano. Jedan od poslednjih velikih 'šmekera' italijanskog fudbala je gotovo sâm kreirao slavlje svoje ekipe. Nije sve delovalo tako u četvrtom minutu, kada je Isko doneo prednost 'Letećim magarcima', da bi se tim rezultatom otišlo na odmor.

Međutim, preokret je najavio Kasano posle dvadeset minuta igre u nastavku, zatim je Čoda u 75. minutu preokrenuo rezultat, a nekadašnja velika zvezda Barija samo 120 sekundi kasnije najavila trijumf nekadašnjih 'Mlekadžija'. Konačan rezultat susreta postavio je Paloski u 82. minutu. Ivan Radovanović igrao je do 70. minuta za domaću ekipu.
Beta/AP Photo/Tano Pecoraro
Sasuolo i Sampdorija odigrali su čvrst duel, ali nije bilo golova. Obe ekipe imale su po nekoliko izglednih prilika, s tim da su gosti iz Đenove bili nešto konkretniji. U timu gostiju nije bilo Nenada Krstičića, koji je susret posmatrao sa klupe.

S druge strane, gradski rival Rome, Lacio je poražen na gostovanju Đenoi, golom u samom finišu meča. Imali su 'Lacijali' nekoliko prilika da stignu do vođstva, Filip Đorđević, koji je odigrao ceo meč za goste, pogodio je i prečku. Ipak, kako to obično biva, njihove promašaje kaznio je Maurisijo Pinilja samo tri minuta pre isteka regularnog toka.

Dušan Basta proveo je samo prvih 45. minuta na terenu, pre nego što ga je zamenio Konko.

Roma je sada prva na tabeli sa devet bodova, koliko ima i Juventus, ali je rimska ekipa prva na tabeli zbog bolje gol razlike.

Inače, Alesandro Floerenci je pogodak posvetio svojoj 82-godišnjoj baki, koju je pozdravio popevši se na ogradu, zbog čega je dobio žuti karton. Serija A, treće kolo

nedelja, 21. septembar
Kjevo – Parma 2:3 (1:0)
Isko 4, Paloski 82 – Kasano 65, 77 Čoda 75
Đenoa – Lacio 1:0 (0:0)
Pinilja 87
Roma – Kaljari 2:0 (2:0)
Florenci 10, Destro 13
Sasuolo – Sampdorija 0:0
Atalanta – Fiorentina 18.00
Udineze – Napoli 18.00
Palermo – Inter 20.45
Torino – Verona 20.45

subota, 20. septembar
Čezena – Empoli 2:2
Milan – Juventus 0:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: