Jovana: Da se ugledamo na košarkaše

Najbolja srpska odbojkašica Jovana Brakočević istakla je da saigračice i ona moraju da se ugledaju na košarkašku reprezentaciju.

Izvor: ÐN

Nedelja, 21.09.2014.

09:47

Default images

Odbojkašice Srbije u nedelju putuju u Trst na Svetsko prvenstvo, a selektor Zoran Terzić u subotu je objavio konačan spisak.

Brakočevićeva je navela da će motiv za dobre rezultate biti uspeh košarkaša na Mundobasketu u Španiji.

„Želimo medalju, a bile bismo srećne i da dođemo makar do najboljih šest. Nadam se da ćemo odigrati što bolje, da ćemo ponoviti partije iz 2011, kada smo igrale fenomenalno. Nadam se da ćemo, kao i tada, igrati sve za jednu, jedna za sve, pa dokle doguramo. Ne smemo zaboraviti da i ostale selekcije igraju sjajnu odbojku“, rekla je Brakočevićeva.

Ona je istakla da je osnovni cilj medalja, ali do nje srpske reprezentativke moraju da odigraju čak 13 utakmica.

„Sistem takmičenja je izuzetno težak i nezahvalan, tako da nam neće biti nimalo lako. Bilo je vraški naporno i momcima, ali se pokazalo da i oni jednostavno nemaju snage da izdrže takav ritam. Zato bih se pre uporedila sa košarkašima, koji su ostavili srce na terenu, nemoguće situacije pretvarali u svoju korist, pobeđivali velike rivale. Nadam se da ćemo naše drugarstvo i zajedništvo koje imamo da pretvorimo u neku pozitivnu energiju, požrtvovanost na terenu i da će to rezultirati što boljim partijama i pobedama“, dodala je Jovana.

Osim Srbije, u grupi B nalaze se još selekcije Brazila, Turske, Kanade, Kameruna i Bugarske.

„Sigurno će nam biti veoma teško. Ali, ako želimo medalju, bolje je što imamo jake protivnike na početku, jer samo tako možemo da uđemo u pravi ritam. To ne možemo da ostvarimo ako igramo opušteno sa uslovno rečeno autsajderima. Čak mi je drago što nas i u drugoj fazi čekaju, takođe, jake selekcije. Nadam se da ćemo sve da prebrodimo, jer ako ih savladamo znači da smo na pravom putu“, naglašava naša najbolja igračica.

Šampionat sveta biće održan u Italiji od 23. septembra do 12. oktobra.

„Konkurencija je žestoka, ali se iste reprezentacije bore za medalju. Pobedničko postolje osim nas ciljaju Rusija, Brazil, Kina, Japan, SAD, Turska, Nemačka i Italija, koja je oslabljena, ali nije za potcenjivanje. Na terenu će se voditi veliki rat, pa neka pobedi najbolji“, zaključila je Brakočevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: