Serija A: Derbi na San Siru

Za vikend se igra treće kolo italijanske Serije A koje će obeležiti derbi između Milana i Juvenusa na San Siru u subotu.

Izvor: MN

Petak, 19.09.2014.

19:06

Default images

Tog dana će biti odigran još jedan meč, a sastaju se Čezena i Empoli.

Roma posle ubedljivog starta u Ligi šampiona u nedelju dočekuje Kaljari i pokušaće da zadrži maksimalan učinak.

Lacio gostuje Đenoi, Fiorentina Atalanti, a Sampdorija Siniše Mihajlovića Sasuolu. U gostima će igrati i Napoli sa Udinezom, kao i Inter sa Palermom.

Milan i Juventus, poput Rome, zabeležili su obe pobede od poečtka sezone, a „stara dama“ je vezala četiri pobede u poslednjih pet mečeva.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri će odmeriti snage sa bivšim klubom sa kojim je 2011. godine osvojio šampionsku titulu u Seriji A.

Na klupi "rosonera“ sada sedi legendarni fudbaler Milana Filipo Inzagi koji je svojevremeno nosio i dres Juventusa.

"U subotu će biti sjajna utakmica. Mi nemamo šta da izgubimo, znamo njihovu snagu, ali imamo prednost domaćeg terena i imamo navijače koji mogu da nam pomognu. Moramo da odigramo perfektan meč", rekao je Inzagi.

Fudbaler Juventusa Patris Evra rekao je da je njegova ekipa favorit u velikom derbiju.

"Milan ima prednost jer igra kod kuće, ali mi moramo da pokažemo zašto smo šampioni. Jedva čekam da meč počne. Došao sam u Juventus zbog ovakvih duela", rekao je Evra za Tutosport.
Beta/AP Photo
Još jedan od derbija kola igraće se između Udinezea i Napolija. Obe ekipe su do sada zabeležile po jednu pobedu, Udineze je pobedio Empoli, a Napoli je bio bolji od Kjeva. Poslednja tri meča ove dve ekipe završene su bez pobednika.

Inter je u prošlom kolu sa sedam golova u mreži ispratio Sasuolo, a u četvrtak je minimalnim rezultatom savladao Dnjipro u Ligi Ervope. Pobednički niz pokušaće da nastavi na gostovanju Palermu koji iz dva kola ima jedan bod.

Sampdorija Siniše Mihajlovića takođe će igrati na strani, a protivnik je Sasuolo koji želi da popravi utisak posle „sedmice“ na Đuzepe Meaci.

Jedini bod Fiorentina je osvojila na svom terenu protiv Đenoe, ali je bila uspešna u Ligi Evrope, pa će imati priliku da to i ponovi na meču sa Atalantom

Serija A, treće kolo:

Subota:
Čezena – Empoli (18h)
Milan – Juventus (20.45h)
Nedelja:
Kjevo – Parma (12.30h)
Đenoa – Lacio (15h)
Roma – Kaljari (15h)
Sasuolo – Sampdorija (15h)
Atalanta – Fiorentina (18h)
Udineze – Napoli (18h)
Palermo – Inter (20.45h)
Torino – Verona (20.45h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: