Istraga UEFA zbog 'Grobara'

UEFA je otvorila istragu posle izjave trenera Totenhema Maurisija Poćetina da je transparent navijača Partizana – "veoma uvredljiv i neprihvatljiv".

Izvor:

Petak, 19.09.2014.

09:56

Default images

Duel između Partizana i Totenhema završen je bez golova, ali su dobar utisak koji su ostavili igrači na terenu pokvarili navijači antisemitskim transparentom.

Navijači crno-belih, stacionirani na južnoj tribini, razvili su transparent tokom meča prvog kola grupe C Lige Evrope na kome je pisalo "Only Jews and Pussies".

Zvaničnici londonskog kluba skrenuli su pažnju predstavnicima UEFA koji su fotografisali transparent na južnoj tribini stadiona Partizana, u stilu logoa iz čuvene britanske serije "Mućke", odnosno "Only fools and horses", aludirajući na to što klub iz Londona ima veliki broj pristalica medju Jevrejima.

Poznato je koliko su britanski klubovi u prošlosti bili osetljivi na takvu vrstu uvreda i provokacija, pa ostaje da se vidi kolika će biti kazna Partizanu.

"Ja lično nisam video transparent, ali su ljudi iz kluba primetili pomenuti transparent. Ako je tačno, to je neprihvatljiva i veoma uvredljiva stvar", rekao je Poćetino.

"To je sramota, jednostavno veoma uvredljivo i neprihvatljivo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: