Održan "Vlasina 4 elements“

U Srbiji je održano najveće multi štafetno takmičenje na otvorenom – "Vlasina 4 elements“.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

14:42

Default images

Prvi put organizatori nisu imali obećanu podršku skupštine grada Surdulice i turističke organizacije grada.

Takmičenje na Vlasinskom jezeru je okupilo 60 učesnika (12 timova) iz Makedonije, Slovenije i Srbije. Trka se realizovala kroz pet sportova, kajak (distance od 12km), plivanje (5km sa 400m trčanja), mauntinbajking (45km sa 1.800mnv uspona), brdskog trčanja (10km sa 1.100mnv uspona) i paraglajdinga (12km vazdušnom linijom).

U disciplini kajak, prvo mesto je osvojio Sreten Biljić, kapiten tima “Revita” sa vremenom 53min i 13sekundi.Prvo mesto u disciplini plivanje osvaja Ognjen Stojanović iz "Triogi rejsing tima", inače naš najbolji triatlonac, sa vremenom 66min i 16 sekundi, za dvadesetak sekundi je bio brži od Tamaša Farkaša iz "Kajak hausa".

Najbolji na mauntinbajkingu je kao i prošle godine bio Bojan Đurđić iz Kajak hausa sa vremenom 1h i 58min.Na trčanju je pobedio mladi Slovenac Jošt Lapajne sa sjanim rezultatom 54min i 17 sekundi, iz Triogi rejsing tima.Najbolji pilot, po drugi put za redom bio je Miroljub Janićijević iz tima "Magic map", zanimljivo je da je Vladimir Bačanin iz Kajak hausa imao bolje vreme ali nije lepo overio i proverio čitanje čipa za merenje vremena pa je njegovo oficijalno vreme bilo duže.

Prvo mesto među timovima odneo je tim "Kajak haus" sa vremenom 6 sati i 36min, drugi je bio tim "Magic map" sa vremenom 6 sati 47min a treći "Orlovac cross" 7 sati i 14min. Pored njih još su samo timovi "Maslačka" i "Čvrsti momci" završili trku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: