Orlovi: Evropsko prvenstvo obaveza

Reprezentativac Srbije Dušan Basta rekao je da je obaveza ekipe da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj i da je važno da dobro počne kvalifikacije.

Izvor:

Utorak, 02.09.2014.

13:28

Default images

"Odlazak na Evropsko prvenstvo nam je obaveza i to svima treba da bude jasno. Znam da neće biti lako, poštujemo svakog protivnika, ali daćemo sve od sebe da se plasiramo. Vrlo je važno da dobro počnemo kvalifikacije", rekao je Basta.

Reprezentativci Srbije okupili su se u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom prijateljske utakmice sa Francuskom, koja će se igrati 7. septembra od 20.45 na stadionu Partizana. U toj utakmici debitovaće novi selektor Srbije, Holanđanin Dik Advokat.

"Bolje je što ćemo početi prijateljskom utakmicom jer ćemo to iskoristiti da se što bolje upoznamo sa novim selektorom. Ekipa je ostala ista, nije bilo mnogo promena i susret sa Francuskom će biti dobra provera pred početak kvalifikacija", rekao je fudbaler Lacija Basta.
Starsport
Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić rekao je da je dok je igrao u Holandiji čuo sve najbolje o Diku Advokatu.

"Imamo dobru bazu, mnogo smo napredovali za dve godine i sve će biti mnogo lakše nego do sada. Čuao sam sve najbolje o Advokatu. U Holandiji ga izuzento cene i uvažavaju. Holandski treneri drže dobru disciplinu i gaje ofanzivni fudbal koji donosi i lepu igru i dobar rezultat", rekao je Tadić.

Napadač Anderlehta Aleksandar Mitrović, koji je na početku sezone postigao pet golova u sedam utakmica za belgijski tim, rekao je da dobru formu želi da nastavi i u reprezentaciji.

"Moglo je i bolje, ali nije loše. Ne opterećujem se mnogo, ali želim da nastavim u dobrom ritmu, pogotovo jer je nastup za svoju zemlju motiv više. Imamo novog selektora od koga imamo nešto novo da naučimo i samo polako, ima vremena", rekao je Mitrović.
Starsport
Golman Vladimir Stojković rekao je da kao jedan od najiskusnijih reprezentativaca mora da preuzme odgovornost na sebe.

"Kao jedan od najstarijih i najiskusnijih igrača moram da preuzmem na sebe odgovornost i uopšte ne bežim od toga. Ubedjen sam da će ovaj kvalifikacioni ciklus biti mnogo uspešniji nego prošli", rekao je Stojković.

Reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine igrati u Grupi I sa Portugalom, Danskom, Jermenijom i Albanijom.

Takmičenje u kvalifikacijama Srbija počinje 11. oktobra protiv reprezentacije Jermenije u Jerevanu.
Starsport
.
Starsport
.
Starsport
.
Starsport
.
Starsport
.
Starsport
.
Starsport
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: