Maradona do Bađa, Toldo nemoćan

Papa Franja primio je u Vatikanu bivše i aktuelne fudbalske zvezde, među kojima i Argentinca Dijega Armanda Maradonu, uoči međuverske utakmice za mir u Rimu.

Izvor:

Utorak, 02.09.2014.

11:50

Default images

Pred fudbalskim legendama Maradonom, Italijanima Robertom Bađom, Đanluiđijem Bufonom i Andreom Pirlom, Francuzom Davidom Trezegeom, Ukrajincem Andrejem Ševčenkom, Izraelcem Josijem Benajunom i Gancem Suli Muntarijem, papa Franja je istakao da su vrednosti fudbala i "lojalnost, deljenje, prihvatanje, dijalog i poverenje".

Papa je dao svoj blagoslov utakmici i pozvao na "kulturu susretanja" i na "univerzalne vrednosti" koje prevazilaze razlike.

"Fudbal je primer saživota koji omogućava isključivanje "svake diskriminacije na rasnoj, jezičkoj ili verskoj osnovi", rekao je Papa nekoliko sati pre početku meča na Olimpijskom stadionu u Rimu.
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Papa je ocenio da je dobro što vernici mogu da očuvaju svoj identitet u sportu, i dodao da "vera treba da vodi miru, a ne mržnji".

Maslinovo drvo posađeno je uoči utakmice, koju je organizovao argentinski igrač Havijer Zaneti, zajdeno sa svojom fonacijom, a selekori dve ekipe bili su trener
reprezentacije Argentine Herardo Tata Martino i trener Arsenala Arsen Venger.

Za akciju večeri pobrinuli su se veliki 'El Pibe' i 'Mali Buda'...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: