Herman Majer psiholog fudbalera

Legendarni austrijski skijaš Herman Majer angažovan je kao psiholog austrijske fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Izvor: JT

Ponedeljak, 01.09.2014.

14:32

Default images

Stručni štab se odlučio na taj potez zbog ogromnog ugleda koji Majer ima među Austrijancima, pre svega zbog svoje nepokolebljive volje kojom je u karijeri uspevao da savlada i naizgled nesavladive prepreke.

Majer je na vrhuncu karijere 2001. godine doživeo težak saobraćajni udes u kojem je jedva izbegao amputaciju noge, da bi se potom vratio na stazu i blistao kao i pre nesreće, osvojivši 2004. veliki i mali Kristalni globus.

Majer, dvostruki olimpijski šampion, koji je pre pet godina u 41. godini završio karijeru rekao je da želi da prenese lična iskustva o načinu postizanja ciljeva.

Legendarni skijaš je u karijeri, osim dva olimpijska zlata, osvojio i pet titula svetskog prvaka, a zabeležio je 54 pobede u Svetskom kupu od 1996. do 2009. godine.

“Majer se nekoliko puta uspešno vraćao posle ozbiljnih povreda, on je oličenje upornosti”, rekao je selektor Austrije Marsel Koler.

Austrija nije uspela da se kvalifkuje na veliko takmičenje još od 1996. godine, ali je 2008. učestvovala na Evropskom prvenstvu jer je zajedno sa Švajcarskom bila domaćin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: