Markesov brat ide u Moto2

Mlađi brat šampiona kraljevske klase Moto GP šampionata Marka Markesa Aleks sledeće godine će preći iz Moto3 u Moto2 kategoriju.

Izvor: JT

Ponedeljak, 01.09.2014.

11:33

Default images

Markes je potpisao dvogodišnji ugovor sa Mark VDS timom i biće timski kolega Estevea Rabata, dok će Mika Kalio napustiti ekipu i gotovo izvesno se vratiti u najjaču klasu.

18-godišnji Španac se trenutno bori za titulu u najslabijoj klasi i šest trka pre kraja seone ima 13 bodova manje od vodećeg Džeka Miler.

Drago mi je što menjam klasu i voziću za sjajan tim, sa fantastičnim timskim kolegom”, rekao je Markes, za kojeg se zna da se druži sa Rabatom.

Mark VDS je trenutno najbolja ekipa u Moto2 kategoriji, pošto Rabat i Kalio drže samo čelo generalnog plasmana. Rabat ima 233 boda na čelu, 17 više od timskog kolege.

Oduvek nam je bio cilj da dovodimo mlade vozače u Moto2, i Aleks Markes je savršen za nas”, rekao je prvi čovek ekipe Majkl Bartomomju, “Pokazao je da ima talenat i želju za uspehom impresivnim vožnjama u poslednje dve godine, a to je upravo ono što mi želimo u budućnosti. Pošto ćemo imati Tita Rabata i iskusan tim uz njega, verujem da ćemo mu pomoći u prelasku iz Moto3 u Moto2”.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom San Marina na stazi “Marko Simončeli” 14. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: