Brazilci jedva pobedili Slovence

Košarkaška reprezentacija Brazila pobedila je Sloveniju sa 88:84 na turniru u Ljubljani u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji.

Izvor: JT

Petak, 22.08.2014.

23:09

Default images

Brazilci su do trijumfa došli posle produžetka, pošto su uspeli da se vrate u samom finišu utakmice.

Pred 10.000 gledalaca u “Stožicama”, Brazilci su kontrolisali igru u prvih 20 minuta, pre nego što je usledilo buđenje Slovenaca.

Predvođen Goranom Dragićem, domaći tim je napravio seriju 12:0 i imao prednost od sedam i osam poena prednosti pred poslednja dva minuta regularnog dela meča, ali je sve uspeo da prokocka.

Brazilce je do trijumfa predvodio Spliter sa 18 poena, dva manje je upisao Varežao, koji je imao i osam skokova, dok je Mačado meč završio sa 13 poena.

Kod Slovenaca, Prepelčić je postigao 19 poena, jedan više od Dragića, koji je dodao i sedam asistencija i četiri skoka, a dvocifren učinak imao je još Zupan, sa deset poena.

Na drugom meču na turniru, Litvanija je pobedila Iran sa 80:67.

Turnir se završava u subotu, kada se od 17.15 sastaju Iran i Brazil, a od 20.05 Slovenija i Litvanija.

Reprezentacija Brazila igraće u grupi A na Mundobasketu sa našom reprezentacijom, Španijom, Iranom, Francuskom i Egiptom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: