EP: Kadeti prvi u grupi

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Letoniji kao prvoplasirana ekipe iz grupe A.

Izvor: JT

Petak, 22.08.2014.

22:59

Default images

Izabranici selektora Vladimira Đokića posle Finske i Litvanije savladali su Orgeu i selekciju Turske sa 67:63, pa će u novoformiranu grupu E preneti maksimalna četiri boda.

Srpski kadeti imali su potpuno kontrolu igre i rezultata u prvih 20 minuta, ali je turski tim brojnim ofanzivnim skokovima uspeo da pripreti u nastavku meča što mu ipak nije bilo dovoljno da dođe do preokreta.

Još jednom su srpski kadeti odlično počeli utakmicu u Orgeu. Snažnom odbranom primorali su turski tim na seriju promašaja i brzo preuzeli kontrolu igre u svoje ruke. Najraspoloženiji na samom početku bio je Matija Radović koji je postigao pet uzastopnih poena, što je posle trojke Aleksandra Aranitovića Srbiji donelo vođstvo 12:3 u petom minutu.

Upravo je Aranitović serijom uspešnih akcija bio najzaslužniji što je naš mladi tim na startu drugog perioda došao i do dvocifrene prednosti za 22:10. Uspeli su Turci, pre svega ofanzivnim skokom, da donekle uspostave ravnotežu, ali su njihov nalet naglo zaustavili sa dve uzastopne trojke Aleksa Radanov i Boriša Simanić za 30:17. Uspostavili su izabranici selektora Đokića kontrolu skoka i novom trojkom Aranitovića okončali prvo poluvreme sa vođstvom od 13 poena prednosti (41:28).

U prvih pet minuta drugog poluvremena samo su Radanov i Aranitović po jednom pogodili sa linije slobodnih bacanja, što zahvaljujući i dalje vrlo dobroj odrbani selekcija Turske nije iskoristila da drastičnije smanji zaostatak (43:34). Sve do kraja treće četvrtine naš mladi tim je bio u kontra ritmu, pravio greške i promašivao, ali što je najznačajnije i dalje bio u prednosti – 51:43.

Rival je ipak opasno pripretio preko Mehmeta Ozdena koji je u 34. minutu smanjio na 55:53. Međutim, danas naš najrazigraniji igrač Aleksandar Aranitović odmah je uzvratio trojkom što je podiglo samopouzdanje srpskim kadetima da istraju do samog kraja velike borbe. U poslednjih minut ipo ušlo se rezultatom 67:62. Turski tim je do kraja utakmice bezuspšeno pokušavao trojkama da dođe do preokreta, imao nekoliko ofanzivnih skokova, ali reprezentativci Srbije su uspeli da sačuvaju pobedu sa 67:63 i dođu do važnih bodova.

“Ponovo smo počeli odlično utakmicu, imali sve u svojim rukama, ali i pomislili da ćemo lako do pobede što je moglo skupo da nas košta. Stigao nas je umor u nastavku utakmice, pala je koncentracija, što je odlični turski tim mogao da kazni. Iako su pokazali slabosti koje ne bi trebalo da izađu na videlo, ovi momci su kad je bilo najvažnije pokazali da imaju vrhunski karakter. Uspeli su u finišu, kad je bilo najteže, da daju sve od sebe i bukvalno sačuvaju pobedu. Cilj smo ostvarili, prenosimo u drugu fazu šampionata maksimalna četiri boda. Dan odmora sigurno će nam prijati, da dođemo do daha, osvežimo se i krenemo u borbu za četvrtfinale”, istakao je Đokić.

Srbija – Turska 67:63 (18:9, 23:19, 10:15, 16:20)
Srbija: Marjanović, Nešić 5, Nikolić, Aranitović 26, Musić 3, Ćućović 4, Beslać, Simanić 3, Radanov 12, Radović 5, Dinčić 6, Gašić 3.
Turska: Al 9, Jirtseven 4, Tunč, Ozden 8, Onar, Gilek 10, Bitim 4, Filik 2, Duran 5, Jarol 12, Avsar, Kar 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: