Bajern uspešno počeo odbranu titule

Fudbaleri Bajerna na uspešan način su krenuli u odbranu titule, pošto su u prvom kolu bili bolji od Volfsburga na svom terenu.

Izvor: ÐN

Petak, 22.08.2014.

22:29

Default images

Bajern je savladao Volfsburg rezultatom 2:1, u utakmici u kojoj je rezultat mogao da bude znatno drugačiji.

Golove za aktuelnog šampiona postigli su Tomas Miler u 37. i Arjen Roben u 47. minutu, dok je jedini strelac za Volfsburg bio Ivica Olić.

Prvo poluvreme počelo je očekivano, dominacijom domaće ekipe, koja je na početku napadala i imala veći posed lopte.

Prvi put Bavarci su pripretili u 12. minutu preko Tomasa Milera koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali pravo u golmana Gruna. Čuvar mreže Volfsburga bio je siguran šest minuta kasnije, kada je svoj udarac sa ivice kaznenog oprobao Roben.

Gosti su se probudili tek sredinom poluvremena, ali Nojer nije imao problema posle mlakog udarca Vierinje.

Kako je vreme odmicalo, tako je Bajern pojačavao pritisak, pa je tako Robert Levandovski u dva minuta imao dve stopostotne prilike. Poljak je u petercu prihvatio odbitak Milera, pokušao da dribla golmana, ali mu je ovaj uzeo loptu. Nedugo zatim pokušao je atraktivnim maj gerijem da skrene centaršut Gaudina, ponovo se isprečio Grun.
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Ipak, Volfsburg je konačno popustio u 38. minutu, a Tomas Miler je nastavio gde je stao na Svetskom prvenstvu. Roben je odlično prošao po desnoj strani, zavrnuo na peterac gde je Miler usamljen sa peterca skrenuo u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Bajern je duplirao prednost na samom startu drugog dela. Roben je oduzeo jednu loptu na sredini, povukao kontru, dobio loptu od Levandovskog i potom rutinski savladao istrčalog golmana.

Gosti su samo pet minuta kasnije uspeli da smanje na 2:1, a odmah u prvom meču videli smo veoma atraktivan pogodak. Ivica Olić je dobio loptu iz auta, okrenuo se na ivici kaznenog i pogodio suprotni ugao – lopta se od prečke našla u golu.

Tada je ekipa Pepa Gvardiole ponovo pritisla, a prvu šansu imao je Tomas Miler, koji je ponovo šutirao u Gruna. Treću stopostotnu priliku nije realizovao i bivši igrač Borusije, koji je u situaciji 1 na 1 želeo da lobuje čuvara mreže, ali je to uradio veoma traljavo.

U narednih desetak minuta Volfsburg je mogao i do izjednačenja, ali Kevin de Brujne nije uspeo da iskoristi nesporazum golmana Nojera i odbrane domaćih.

Do 78. minuta zeleni su jalovo napadali, a onda je Milanda promašio nešto što bi retko ko i već se kandidovao za promašaj sezone. On je odlično ispratio centaršut sa levog boka, prvi udarac je Nojer odbio do prečke, da bi napadač Volfsburga u nastavku uspeo da šutne pored praznog gola sa manje od metra.
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Kazna je mogla da stigne samo pet minuta kasnije, kada je poništen pogodak Sebastijana Rodea. Rode je sa nekih 17 metara pogodio suprotni ugao gola, ali je sudija odlučio da ga ne prizna jer je Miler preskočio na putu do gola, ali se činilo da Nemac nije bio u ofsadu.

Tada su usledile dve nove sjajne šanse Bajerna, ali su Šaćiri i Roben propustili situacije u kojima su bili sami ispred protivničkog golmana.

Do kraja susreta vredan pažnje bio je samo pokušaj Bernata koji je Grun odbio u korner.

Tokom vikenda nastavlja se prvo kolo nemačke Bundeslige, a u subotu je na programu derbi između Borusije Dortmund i Bajera iz Leverkuzena.

Bundesliga, prvo kolo:
Petak:

Bajern Minhen – Volfsburg 2:1
(Miler 37', Roben 47' - Olić 52')

Subota:
15.30 Hofenhajm – Augzburg
15.30 Hanover – Šalke
15.30 Herta – Verder
15.30 Ajntraht Frankfurt – Frajburg
15.30 Keln – HSV
17.30 Borusija Dortmund – Bajer Leverkuzen

Nedelja:
15.30 Paderborn – Majnc
17.30 Borusija Menhengladbah – Štutgart

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: