Velja: Obećavam još mnogo uspeha

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović rekao je da je očekivao medalje na Evropskom prvenstvu u Berlinu i obećao nove uspehe u budućnosti.

Izvor: JT

Petak, 22.08.2014.

16:41

Default images

Stjepanović je u prestonici Nemačke postao evropski šampion na 200 i 400 metara slobodnim stilom.

Očekivao sam medalje, samo ako uđem u finale i to se desilo. Kada sam ušao u finale znao sam da imam odlične šanse da osvojim zlato. Možda je ovako i slađe, dobiti svetskog prvaka Bidermana i Anjela... Biće još puno uspeha”, rekao je Stjepanović posle prijema u Vladi Srbije kod premijera Aleksandra Vučića.

Novi dvostruki evropski šampion istakao je da još nije svestan šta je postigao.

Još nisam svestan, nisam imao priliku da izađem i prošetam se. Večeras ću da odem do Ušća i pratiću šta će da se desi”, istakao je Stjepanović uz osmeh.

Stjepanović je dodao da nastavlja da trenira i da mora da se sprema za Svetski kup u Dohi i Dubaiju.

Stjepanović je pored trka na 200 i 400 metara slobodnim stilom plivao i 200 metara delfin, ali u toj disciplini nije prošao u polufinale.
Foto: TANJUG/Zoran Žestiæ
Uvek sam trenirao obe discipline. Posle Olimpijskih igara imao sam problem sa leđima, što je sada sanirano, ali sam tada radio puno na kraulu i napredovao. I dalje ću trenirati delfin, pošto mislim da je to moja najbolja disciplina. Plan mi je da u Riju plivam četiri discipline, ali prvo moram da se plasiram”, rekao je Stjepanović.

Stjepanović se posebno zahvalio svom treneru Krisu Tajdiju i fizioterapeutu Marku Bukviću, koji mu je pomogao da sanira povredu leđa.

Na našem sajtu možete da pročitate intervju koji je Stjepanović dao za B92 posle drugog zlata.

Premijer Vučić istakao je da je Stjepanović na Evropskom prvenstvu pokazao novo lice Srbije.

U ime Vlade i naroda Srbije zahvalio sam se Velimiru Stjepanoviću, njegovoj porodici, plivačkom klubu Partizan i trenerima na tome što su obradovali Srbiju i pokazali jedno novo lice Srbije, hrabro lice, puno samopouzdanja, ali i skromnosti, i lice koje uvek ide na prvo mesto. Velimir mi je rekao da ne bi bio zadovoljan drugim mestom i njegovo taktiziranje je razlog što sada ovde nemamo tri zlatne medalje”, rekao je Vučić.
Foto: TANJUG/Zoran Žestiæ
Vučić je rekao da će Srbija koliko god može pomoći Stjepanoviću, njegovim roditeljima i klubu u narednom periodu.

Što se nematerijalnog dela tiče, ovo je od neprocenjivog značaja. Možete da zamislite šta ću prvo da kažem Angeli Merkel kada odem u Berlin. Reći ću joj ‘dobar vam je ovaj Biderman, ali sa Stjepanovićem i Srbima nikad nema šale”, istakao je premijer.

Vučić je istakao da i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine očekuje najmanje dve medalje od Stjepanovića.

Srbija očekuje privredni rast 2016. godine, rast u svakom pogledu i očekujem da ta olimpijska godina bude najbolja godina u istoriji. Očekujem najmanje osam medalja i država će učiniti sve da podstakne srpske sportiste da te medalje donesu. Od Velje ocekujemo najmanje dve, a ne bi bilo loše i da donese tri medalje”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: