Kokoškov: Niko neće lako sa nama

Igor Kokoškov, selektor reprezentacije Gruzije i asistent u Klivlend Kavalirsima, kaže za B92 da mu igra Srbije deluje dobro.

Izvor: SO

Petak, 22.08.2014.

11:46

Default images

“Pogledao sam nekoliko utakmica – pozitivna energija okružuju ekipu i vidi se da su igrači željni dokazivanja. Očigledna je hemija u timu, i na parketu i na klupi. Motiv je ogroman, naši momci igraju košarku na ozbiljnom nivou i to se videlo na svim utakmicama koje sam gledao. Najveći problem jesu povrede, nadam se da će igrači biti zdravi i da ćemo moći da nastupimo u najjačem sastavu“.

Mnogi smatraju da bi Srbiji problem mogla da predstavlja rotacija, tj. da odlična prva petorka nema mnogo adekvatnih zamena.

“Nisam toliko temeljno pratio da bih ušao u takvu analizu, ali primetio sam nekoliko novih, mladih igrača koji žele da se pokažu. Istina je da je na turnirskim takmičenjima neophodna velika rotacija, ali naznačavam da je pozitivan duh u ekipi najvažniji jer on omogućuje da sav talenat dođe do izražaja. Vidim da u tom pravcu to i ide. Neko mora da bude bolji od nas, ali uveren sam da to nikome neće biti lako“, kazao je 42-godišnji Kokoškov.

Srbija se nalazi u A grupi na Svetskom kupu, a najozbiljniji rivali biće Španija, Francuska i Brazil.

“Brazil u kompoziciji tima nije bolji od nas – oni u reketu imaju trojicu dominantih igrača koji, na žalost po njih, ne mogu da funkcionišu zajedno. Tu je Manjano uvek imao problem jer su oni sličan tip igrača – nemaju ’streč’ četvorku. Tu je i plej Uertas koji je sjajan, na centrima imaju veličinu i zato je važno da se Krstić oporavi, ali mislim da Brazil nije nepobediv. Francuska ima dobar tim uprkos otkazima, Španci jesu favoriti, ali u jednoj utakmici može sve da se desi“.
Beta/AP
Osim ekipa koje su na papiru favoriti, sa Srbijom su u grupi i Egipat i Iran.

“Hadadija iz Irana sam trenirao godinu dana u Finiksu – talentovan igrač, igrao je u Kini prošle sezone, mislim da je kalibar za NBA. Oni su uvek u vrhu u Aziji, pre nekoliko godina dobili su Kinu u gostima i u stalnom su napretku. I u Egiptu se ozbiljno radi, pre nekoliko godina imali su izvanrednu juniorsku generaciju, što znači da imaju talenat koji dolazi. Mislim da smo mi naučili lekciju iz prošlosti, da nema autsajdera, pogotovo u turnirskom sistemu takmičenja gde se lako dobija i gubi samopouzdanje. Zato nikoga ne smemo da potcenimo“.

Već je ’viđeno’ finale između Španije i SAD, a srpski stručnjak tu očekuje neizvestan meč, dođe li do njega.

“Mislim da Španija ima realnu šansu za zlatnu medalju i da može da pobedi SAD. Amerikanci imaju dosta problema, pre svega zbog otkaza igrača koji su u prethodnih nekoliko godina pravili razliku kao što su Džejms, Entoni i Durent. Nema dileme da SAD i dalje poseduje izvanredan tim, ali to će biti izuzetna utakmica u kojoj Španija ima dobru šansu“, zaključio je Kokoškov za B92.

Svetski kup u Španiji počinje 30. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: