Tennis: Rodžer će osvojiti US open

Drugi nosilac Rodžer Federer favorit je za titulu na US openu, smatraju novinari specijalizovanog portala tennis.com.

Izvor: SO

Petak, 22.08.2014.

09:01

Default images

Sva trojica novinara prednost u odnosu na ostale dali su Federeru, petostrukom šampionu u Njujorku.

Piter Bodo: Rodžer Federer. Upala mu je kašika u med kada se Nadal povukao sa US opena, a taj med postao je još slađi kada je pogleda žreb. On je jedini Gren slem šampion u svojoj četvrtini žreba.

Ed Mekgrogan: Rodžer Federer. Predvideo sam da će Federer slaviti još prošle nedelje, na osnovu njegove forme i mog osećaja. Od tada se Rafa povukao, a Đoković, Mari, Conga, Vavrinka i Raonić u istoj su, suprotnoj strani žreba od Federera. Nazovite to zakasnelim rođendanskim poklonom Teniske asocijacije SAD.

Ričard Pagljaro: Rodžer Federer. Sklonite emocije po strani i razmislite o tome da je Federer igrao u četiri uzastopna finala, da se lako kreće i da je treći na ATP turu po gemovima osvojenim na svoj servis. Uz to, petostruki šampion uživa ogromnu podršku publike u Njujorku, ima dobar žreb, neće morati da igra sa Rafom, a i podloga mu odgovara.

Federer je pet puta uzastopno osvajao US open, u periodu od 2004. do 2008. godine. Potom je izgubio od Del Potra u finalu, usledila su dva polufinalna poraza od Đokovića, zatim eliminacija u četvrtfinalu od Berdiha 2012. i poraz u četvrtoj rundi od Robreda prošle sezone.

US open počinje u ponedeljak, a pogledajte šta nam je doneo žreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: