Srbija se mučila sa Novim Zelandom

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Novi Zeland u Vršcu sa 83:79, u pretposlednjoj proveri pred Mundobasket u Španiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

21:16

Default images

Ekipa Aleksandra Đorđevića će i poslednji meč pred put na Svetsko prvenstvo odigrati protiv iste selekcije u nedelju u hali Pionir.

Najvažnija stvar sa utakmice u Vršcu je povratak Miloša Teodosića na parket posle povrede zgloba. On je odigrao 20 minuta uz učinak od 6 poena i 3 asistencije.

Miroslav Raduljica je bio dominantna figura ovog meča sa 21 poenom, 4 skoka i 9 iznuđenih prekršaja. Bogdan Bogdanović dodao je 16 (4-6 za tri), Nemanja Bjelica imao je 8, a Raško Katić 7 poena. Na drugoj strani, Vebster je ubacio 18, a Peni i Vukona po 12 poena.

Tok meča:

Ekipa Novog Zelanda odlično je počela duel. U prvoj deonici je imala prednost u većem delu, nošena odličnom ihgrom Vebstera i Vukone.

Na drugoj strani najbolji su bili Raduljica i Katić, pa je naš tim posle 10 minuta imao koš prednosti – 24:22.

Novozelanđani su nadstavili sa dobrom igrom i u nastavku. Odlično su šutirali sa distance, pa su sredinom druge deonice imali i osam poena viška – 38:30. Srbija se brzo vratila sa dve trojke Bogdanovića, ali je ekipa Novog Zelanda na poluvremenu vodila sa 45:42.

I u drugom poluvremenu viđena je slična slika, Aleksandar Đorđević isprobavao je razne varijante, a naš tim je uspeo da dođe do pobede uz odličnu partiju Miroslava Raduljice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: