Stjepanović za B92: Još mnogo rada da budem kao Čavić

Velimir Stjepanović je novi heroj srpskog sporta, novi ponos Srbije. Dvostruki evropski šampion u plivanju oduševio je naciju u poslednjih nekoliko dana, a u izjavi za B92 kaže da još nije svestan šta je uradio.

Stjepanović je za naš sajt rekao da se od februara spremao za duel sa Polom Bidermanom, svetskim rekorderom koga je pobedio na njegovom terenu, te da je sve što radi priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Iako mnogo smatraju da je možda već dostigao Milorada Čavića, Stjepanović skromno, kakav je bio i pre titula, ističe da mora još da radi da ga dostigne.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 21.08.2014.

14:15

Default images

"Ne znam šta da očekujem. Ni ja nisam još svestan šta se događalo i šta sam uradio ovih nekoliko dana. Sada kada se vratim u Srbiju ću možda da saznam", rekao je Stjepanović za B92.

Bez ijedne reči Stjepanović je odišao na EP u Berlin, nije bilo priča ni o polufinalu, a posebno o finalu i eventualnoj medalji, a onda je eksplodirao.

"Uvek kažem najvažnije je da uđem u finale, posle razmišljam o zlatu. Uvek je bilo i uvek će biti tako. Tako sam i sada razmišljao, želeo sam pobedu, imam taj mentalitet, to se i dogodilo", dodao je Stjepanović.

Naš 21-godišnji plivač je prvo dominantno trijumfovao u trci na 400 metara slobodnim stilom, imao i dve i po dužine tela prednosti ispred rivala, a potom u direktnom duelu sa Bidermanom slavio i na 200m, prestigavši Nemca u poslednjih 25 metara.
Facebook/stjepanovicvelimir
"Imao sam veću tremu na 400m, bilo mi je to prvo finale, nisam znao šta da očekujem. Ali tu nisu bili Biderman i Anjel. Na 200m je bilo drugačije, tu su plivala obojica. Imao sam tremu i tu, ali ne toliku. Bilo mi je teško, bilo je mnogo bliže na 200m, nisam znao ko je pobedio, ali mi je to bila bolja trka. Imam još dosta da radim na discipline", rekao je naš plivač.

Obe trke Stjepanović je slično otplivao. Bio ispred svih prvu polovinu, potom malo popustio, a onda sjajnim finišima stigao do zlatnih odličja.

"Uvek mi je taktika da krenem jako prvu polovinu, a onda, ne da popustim, nego da vratim koliko mogu snage. Od februara radim da mi poslednjih 50m bude jako, jer sam znao da će Pol Biderman da bude mnogo brz u poslednjih 50m. Na tome sam mnogo radio i isplatilo mi se", objašnjava Stjepanović.

Iako je prethodnih godina beležio sjajne rezultate, na EP u Berlinu je stigao kao nepoznanica za glavne favorite.
foto: Beta/AP
"Mislim da će sada da paze kada plivaju protiv mene, više im nisam nepoznat. Ali to neće ništa na mene da utiče, jer ću i dalje da treniram da budem najbolji. Uvek plivam svoju trku, nema veze ko je protiv mene", kaže Velimir.

Vrhunac za svakog sportistu su Olimpijske igre, posebno u sportu kakvo je plivanje, sledeće su u Rio de Žaneiru 2016. kada se i očekuje najviše od Stjepanovića.

"Prioritet jeste Rio ali pre toga ima Svetsko prvenstvo u Kazanju sledeće godine. Ipak, sve ovo što sada radim je priprema da budem spreman za Rio", rekao je Stjepanović.

Sa dve evropske titule u velikom bazenu većina u Srbiji Stjepanovića već vidi ispred Milorada Čavića, što je i naš olimpijski vicešampion sam naglasio, ali Velimir da se uporedi sa njim.

"Neću to da kažem. On je osvojio drugo mesto na Olimpijskim igrama. To je mnogo teže od Evropskog prvenstva. Imam ja još mnogo da radim da budem kao Milorad Čavić", zaključio je Stjepanović u izjavi za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: