RSS: Može i stranac selektor

Na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije utvrđene su smernice kojima će se voditi izbor novog selektora srpskog rukometaša.

Izvor: JT

Utorak, 19.08.2014.

17:55

Default images

Članovi Upravnog odbora složili su se da će u izboru budućeg selektora odlučivati njegovi ciljevi, a to je da se reprezentacija bori za najviši plasman, i da selektor može biti član Zajednice trenera Srbije, ali i stranac.

Kada je u pitanju izbor novog selektora muške seniorske reprezentacije, Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije, zatraženo je i mišljenje Zajednice trenera.

Predsednik Zajednice trenera Saša Marković izneo je mišljenje u kojem se traži da budući selektor bude iz redova Rukometnog saveza Srbije, kao i da ima do sada najviše postignute rezultate.

Zajednica trenera, kako je izneo predsednik, do sada je učstvovala u izboru selektora, kao što je bio izbor selektora ženske ženske seniorske reprezentacije Saša Bošković. Bošković je, na poslednjem Svetskom prvenstvu u Srbiji, sa s reprezentacijom osvojio srebrnu medalju i plasman na Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra.

Podsetimo, srpski rukometaši su ostali bez selektora posle debakla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru, u kojima je Srbiju vodio Vladan Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: