Ana munjevito do meča sa Serenom

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Stenfordu (Kalifornija), pošto je savladala Kanađanku Kerol Žao sa 6:1, 6:1.

Izvor: ÐN

Petak, 01.08.2014.

08:13

Default images

Ivanovićeva, koja je postavljena za petu nositeljku, nije imala problema protiv mlade Kanađanke, stigavši do pobede za 54 minuta.

Protivnica Ani Ivanović u narednoj rundi biće prvi favorit turnira, Amerikanka Serena Vilijams koja je još juče pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 7:5, 6:2.

Kerol Žao prvu pobedu na nekom od WTA turnira ostvarila je u prvom kolu Stenforda, kada je joj je Janina Vikmajer predala meč, ali dalje nije mogla.

Naletela je na mnogo kvalitetniju i raspoloženiju Ivanovićevu, koja će se zahvaljujući ovoj pobedi vratiti među 10 najboljih teniserki, gde je u karijeri ukupno provela 107 nedelja, od kojih 12 na prvom mestu.

Srpska teniserka je već na startu pokazala da ne namerava mnogo da se zadržava na terenu, pošto je vezala uvodna tri gema. Žao se u četvrtom upisala na semafor, ali je novom serijom Ana došla do prvog seta.

U drugom delu igre viđen je isti scenario, brejk na startu i dva u finišu meča za laganu pobedu, koja je bila njena čak 41. ove sezone. Ana je odličnim igrama zadržala osmu poziciju u trci za završni turnir u Singapuru sa 2890 bodova i imaće priliku da dodatno odmakne Dominiki Cibulkovoj koja je na 2739.

Nagradni fond u Stenfordu iznosi 710.000 dolara, od čega će 120.000 pripasti pobednici, plus 470 WTA bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: