Ne možeš isprovocirati Klička...

Bivši WBA šampion u superteškoj kategoriji Šenon Brigs pokušao je da isprovocira aktuelnog IBF/IBO/WBA/WBO šampiona Vladimira Klička na jednom od treninga.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 31.07.2014.

13:29

Default images

Brigs je u četvrtak ujutro upao u kamp Klička u Južnoj Floridi, dok se Ukrajinac spremao za sparing.

Vladimir se nalazio u rinku noseći bandaž na oba ručna zgloba i vežbajući udarce, kada je Šenon potpuno spreman za borbu uleteo u salu i počeo da provocira.

On je na sve načine pokušavao da izbaci iz takta mlađeg od braće Kličko, ali mu to nije uspevalo. Konačno je Vladimir reagovao kada se Brigs popeo u ring.

„Udari me ruku, hajde, udari me u ruku“, pokazivao je Kličko, na šta je njegov „rival“ govorio da hoće njegovu glavu.

Njih dvojica su se potpuno približili, pre nego što uleteo Majkl Murer i razdvojio ih.



42-godišnji bokser imao je četiri borbe od povratka iz penzije, a već neko vreme ne krije da želi da mu Vladimir da šansu za borbu svetskog šampiona. On je i skoro prekinuo trening Klička u istom kampu, a u aprilu se pojavio na pres konferenciji pre meča sa Aleksom Leapaijem.

Tada je, začuđujuće, obezbeđenje dozvolilo Amerikancu da prisustvuje konferenciji, a on je vređao trenere i menadžment Vladimira, za koga je rekao da nije šampion.

Međutim, „Doktor čelični čekić“ nije zainteresovan za borbu. Jedina šansa da Brigs dobije šansu jeste da izazove Vladimira je da nastavi da dobija mečeve i popne se na prvo mesto liste izazivača jedne od četiri bokserkse organizacije.



Američki bokser može imati sreće ukoliko mu vladajuće telo obezbedi prvo mesto izazivača i bez borbi za prvih pet boksera listi, baš kao što je bio primer Ruslana Čagaeva, koji se borio sa Fresom Okendom za upražnjenu WBA titulu u superteškoj kategoriji. Šanse za to bi bile povećane ukoliko bi pokazao da može da dobiti dobrog superteškaša, jer je trenutno rangiran tek kao četvrti.

U četiri borbe od povratka u ring pobeđivao je Rafaela Zumbano Lava, Metju Grira, Fransiska Mirelesa i Maurenca Smita.

Šenon Brigs borio se protiv starijeg od braće Kličko – Vitalija, 16. oktobra 2010. godine. Vitalij je tada odboksovao jednu od najbolljih borbi, sudija je u nekoliko navrata mogao da prekine meč tehničkim nokautom, ali je Ukrajinac slavio odlukom sudija120:107, 120:105 i 120:107, iako je dobio svaku rundu pojedinačno.



„Borio sam se protiv Džordža Formana, borio sam se protiv Lenoksa Luisa, ali je Vitalij najbolji“, rekao je Brigs posle tog susreta.

Iako nije doživeo nokaut, Amerikanac je kolabirao nakon borbe, hospitalizovan je i dijagnostikove su mu frakture kosti lica i pokidan biceps.

U međuvremenu, Vladimir Kličko se priprema za šesti septembar, kada će u „O2 svetskoj areni“ u Hamburgu braniti titulu protiv prvog izazivača Kubrata Puleva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: