Milinković režirao pobedu Slovana

Fudbaleri Slovena iz Bratislave ostvarili su veliku pobedu nad Šerifom sa 2:1 (1:0), u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Utorak, 29.07.2014.

22:04

Default images

Slovaci su bili favoriti pred duel u Bratislavi, a poveli su golom Zofčaka iz penala u prvom.

Međutim, u 60. minutu Lasik pravi penal koji ne koristi Kadu, ali 15 minuta pre kraja Rikardinjo donosi izjednačenje. Ipak, u 85. minutu Mesaroš posle sjajnog proigravanja Milinkovića donosi pobedu Slovanu. Revanš je za sedam dana u Tiraspolu.

Domaćin je poveo krajem prvog poluvermena iz penala. Blanko je skrivio najstrožu kasnu, a Zofčak bio siguran sa bele tačke.

Očekivala se sigurna pobeda domaćina, ali je u 61. minutu Lašik klizećim startom s leđa sprečio siguran gol Šerifa. S druge strane, napravio je penal i dobio crveni karton.

Međutim, bivši igrač Zvezde Mendeđ Kadu je loše šutirao pa mu je Pernis odbranio jedanaesterac u 63. minutu. Ipak, deset minuta kasnije Šerif uz mnogo sreće stiže do izjednačenja golom Rikardinja.

Usledio je veliki pritisak Moldavaca u poslednjih 15 minuta, nekoliko opasnih situacija ispred gola Slovana, sve do 85. minuta.

Tokom borbe za loptu na sredini terena Marko Milinković je poslao sjajan pas naivicu kaznenog prostora gde je Mesaroš u pokušaju da je smiri uradio kolenom, a ona prevarila Degru i završila u mreži za pobedu Slovaka.

U prvom meču 3. kola kvalifikacija Sparta je nakon preokreta savladala u Pragu Malme 4:2, dok je u toku duel Debrecina i BATE Borisova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: