Zvezda povela, Sobjeh je pobedio

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Hanovera rezultatom 3:2 u poslednjoj utakmici na pripremama u Sloveniji.

Izvor: SV

Utorak, 29.07.2014.

18:25

Default images

Ekipa srpskog šampiona je ispustila prednost od dva gola, za 12 minuta Gavrić se dva puta upisao u strelce, ali je do poluvremena protivnik izjednačio.

Dva gola je postigao Sobjeh, a isti igrač je u samom finišu utakmice postigao svoj treći pogodak, koji je bio dovoljan za trijumf nemačkog tima.

Izabranici trenera Nenada Lalatovića su odlično otvorili utakmicu, a već u 4. minutu Gavrić se dobro snašao u šesnaestercu i odbitak je ubacio u mrežu Hanovera, a na sličan način reagovao je osam minuta kasnije, za prednost Zvezde od 2:0.

Ipak, do kraja poluvremena Hanover je preko Sobjeha uspeo da stigne do izjednačenja, Poljak je dva puta matirao Kahrimana, te se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Odličan u prvom poluvremenu bio je Darko Lazović, pravio je velike probleme protivniku po desnoj strani, a zakazao je suprotni bok, Mijailović i Gavrić nisu bili previše opasni pored leve aut linije.

Nastavak je doneo ujednačen tempo sa obe strane, ekipe su zabeležile po nekoliko dobrih šansi, a najbolju je imao Đorđe Rakić, kada je sa oko dvadesetak metara žestoko namučio golmana Hanovera.

Ipak, u finišu je odbrana Zvezde poklekla, najpre je Keisake promašio odličnu priliku, ali je daleko sigurniji u realizaciji bio ponovo Sobjeh, Kahriman je bio nemoćan i nemački tim je do kraja održao razliku od jednog gola.

Tok meča

StarSport
Zvezda: Kahriman – Petković, Pavićević, Mijailović, Planić – Kovačević, Milijaš, Savićević, Lazović, Gavrić – Rakić

Posle nešto slabijeg početka, Zvezda je veoma brzo uspostavila kontrolu na terenu, a ofanzivna igra je dala rezultat već u četvrtom minutu, Savićević je pokušao da lobuje golmana Hanovera, nije u tome uspeo, ali se na pravom mestu našao Gavrić i sa nekoliko metara uspeo da prosledi loptu u mrežu.

Već u 12. minutu Zvezda je duplirala prednost, fantastičan prodor Lazovića po desnoj strani nije uspeo da pretvori u gol, ali je Gavrić još jednom bio tamo gde treba, te na gotovo identičan način postigao svoj drugi gol.

Posle velike gužve na sredini terena Hoselu je dobio crveni karton, dok je žutim kažnjen Bogdan Planić. Defanzivac Zvezde je od starta utakmice igrao veoma agresivno.

Novu veliku šansu za Zvezdu imao je Đorđe Rakić, sa dvadesetak metara je raspalio, a golman Hanovera je vrhovima prstiju uspeo da izbaci loptu u korner. Potom je Sakai krenuo u opasan kontranapad, a Kovačević je klizećim startom za žuti karton presekao napad.

Aut sa leve strane je stigao u srce šesnaesterca Zvezde, Milijaš je bio loš u skoku, lopta je stigla do Štindala, Kahriman je uspeo da odbrani, ali je Sobjeh naleteo na odbitak i smanjio na 2:1.

Već u 38. minutu Sobjeh je izjednačio, sa preko 20 metara je uputio fantastičan udarac, a Kahriman je samo pogledom ispratio loptu koja je završila u gornjem desnom uglu njegovog gola.

U drugom poluvremenu je Lazović imao dobru šansu, ali je loše šutirao iz prve, a potom je Milijaš dva puta pokušao iz kornera direktno da ugrozi gol Hanovera. Veliku šansu je propustio Keisake, Kahriman je skinuo zicer, ali je potom golman Zvezde bio nemoćan, Sobjeh je situaciju 1 na 1 rešio rutinski, po sredini gola iznad glave Kahrimana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: