Red Bul stao na Hamiltonovu stranu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pravilno je postupio kada je ignorisao naredbe tima na Velikoj nagradi Mađarskoj, tvrdi šef Red Bula Kristijan Horner.

Izvor: JT

Utorak, 29.07.2014.

14:59

Default images

Iako je i sam Horner više puta iskusio ignorisanje timskih naredni, od kojih je najpoznatije sigurno ono kada je Sebastijan Fetel pretekao Marka Vebera prošle godine u Maleziji, sada je stao na Hamiltonovu stranu.

Hamiltonu je u nedelju na “Hungaroringu” poručeno da pusti timskog kolegu Nika Rozberga da prođe jer su na drugačijim strategijama. Britanac je dva puta išao u boks, a vodeći u generalnom šampionatu tri puta, a šampion iz 2008. godine je na kraju za manje od sekunde pobedio timskog kolegu u borbi za treće mesto.

Britanski vozač je kroz cilj prošao iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Fernanda Alonsa u Ferariju, i to posle starta iz boksa, posle noćne more u kvalifikacijama.

Kada je čuo naredbu tima, Hamilton je rekao da neće usporiti zbog Rozberga, kao i da ako može, neka ga pretekne. Nemac je, zanimljivo, posle trke rekao da on nije tražio da ga Hamilton propusti, iako se preko radija čulo da pita tim da li je Britancu preneta poruka.

Horner je istakao da je činjenica da je Mercedes dao svojim vozačima dozvolu da se slobodno trkaju od početka sezone odgovor zašto Hamilton nije propustio Rozberga.
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Jasno je da je teška situacija, jer imate ciljeve jednog tima i ciljeve dvojice vozača. Zanimljiva stvar u Mercedesu ove sezone je da oni imaju toliku prednost u odnosu na ostale da su pustili vozače da se sami izbore na stazi i zbog toga nisu u opasnosti u borbi za titulu najboljeg konstruktora. Zato možete da razumete Luisa, on se bori sa Nikom, i ako ga pusti da odradi svoju najbržu strategiju, stavlja veći pritisak na sebe. Zato je potpuno razumljivo s njegovog stanovišta reći: ‘ne, hvala’”, istakao je Horner.

Horner je takođe dodao da je potpuno nerazumljivo što je Mercedes odjednom odlučio da nametne timske naredbe.

Tokom cele godine puštaju vozače da se bore, tako da je zaista čudno da kada dođu u takvu situaciju sada, da forsiraju jednog”, naglasio je Horner.

Iz Mercedesa su, inače, poručili da će razmotriti timske naredbe, ali su naglasili da niko od vodećih ljudi ekipe nije bio uključen u dešavanja na Velikoj nagradi Mađarske. Toto Volf i Niki Lauda su obojica rekli da u potpunosti razumeju Hamiltonovu odluku da ignoriše ono što mu je poručeno iz tima.

U šampionatu Formule 1 trenutno je letnja pauza, a naredna trka je Velika nagrada Belgije 24. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: