Simeone: Sreća? Ne, nego rad

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je osvajanje titule u Primeri prošle sezone "logičan rezultat" – kao posledica teškog rada.

Izvor:

Utorak, 29.07.2014.

11:38

Default images

'Jorgandžije' su posle 18 godina osvojile titulu nacionalnog šampiona, što je peti trofej u poslednje četiri godine, dok su ih sekunde delile od trofeja Lige šampiona.

"Prošla godina se nikako ne može okarakterisati kao slučajna ili srećna. To je sve posledica rada kluba u prethodnim sezonama, a trofeji su samo potvrda da je put pravi", rekao je Simeone.

Ekipa sa Visente Kalderona je 2012. godine osvojila Ligu Evrope, kasnije je stigla i do trofeja u Super Kupu Evrope, dok je godinu dana kasnije osvojen Kup kralja.

"Sve se poklopilo i išlo onako kako je klub planirao i projektovao. Krenulo je sa Ligom Evrope, nastavilo se sa Super Kupom, Kupom kralja, da bi potvrda dobrog rada stigla kroz titulu i finale Lige šampiona", dodao je popularni Ćolo.

Čak 13 igrača napustilo je šampionski sastav, ali je klub na vreme dovodio zamene, ostaje samo da vidimo da li će biti i adekvatne. Najboljeg strelca Dijega Kostu trebalo bi da odmeni Mario Mandžukić, Filipea Luisa Giljerme Sikeira, čuvanje gola od Tiba Kurtoe preuzeo je Slovenac Jan Oblak, dok se od Antona Grizmana očekuje da unese nešto novo u ekipu.

"Sve vreme smo uključeni u stvaranje tima za novu sezonu. Tehnički deo kluba je poslednjih 40 dana aktivno radio na dovođenju adekvatnih pojačanja. Doveli smo zamene koje smo želeli, a Grizman bi trebao da nam donese brzinu i probojnost koji su nam nedostajali prošle sezone. Ne pravite tim sa 11 igrača – već sa 18 do 20", jasan je Simeone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: