I FIFA goni Maltežanina i Ganca

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) proširila je sankcije koje je UEFA zbog nameštanja mečeva izrekla Maltežaninu Kevinu Samutu i Marku Eduseju iz Gane.

Izvor:

Utorak, 29.07.2014.

08:37

Default images

Sankcije se sada tako odnose i na sva takmičenja van Evrope.

Samut je proglašen krivim od strane UEFA zbog nameštanja meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2008, u Norveškoj, kada je Malta izgubila sa 4:0. UEFA mu je izrekla doživotnu suspenziju, koju mu je Sud za arbitražu u sportu u maju smanjio na deset godina.

S druge strane, Edusej je suspendovan na tri i po godine od strane Italijanske fudbalske federacije zbog uloge u nameštanju meča u Seriji B 2009, kada je njegov tim Bari izgubio od Salernitane sa 3:2.

FIFA je u saopštenju navela da će nastaviti "da blisko sarađuje sa svojim članicama asocijacijama i konfederacijama u borbi protiv nameštanja mečeva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: