Dentmon stopama Mekgrejdija

Iako je imao nekoliko ponuda iz Evrope, doskorašnji košarkaš Žalgirisa Džastin Dentmon odlučio je da karijeru nastavi u Kini.

Izvor: SV

Ponedeljak, 28.07.2014.

23:37

Default images

On je potpisao jednogodišnji ugovor sa Ćingdao Dablstarom, a to je obrazložio kratkom sezonom u Kini i mogućnošću da se vrati u Evropu ili ode u NBA.

“To je najbolje za mene, sezona je kratka, a rekli su mi da će za mene uvek biti mesta u Žalgirisu. To je moja druga kuća. Vreme će reći svojie, sada sam zadovoljan svojom odlukom“, izjavio je Dentmon.

Američki košarkaš je u poslednjih pet godina čak 14 puta menjao sredinu, tri puta se vraćao u Teksas Ledžends iz NBDL lige, a u dva navrata je nastupao za Ostin Toros.

Stigao je i do NBA ugovora, bio je član San Antonio Sparsa, Toronto Reptorsa i Dalas Meveriksa, ali se nije duže zadržavao, a pored boravka u evropskim klubovima, Olimpiji iz Milana i Žalgirisu, “prošetao se“ i po američkim kontinentima, igrao je u Venecueli, Dominikanskoj republici i Portoriku.

Ekipa Ćingdaa je široj košarkaškoj publici postala poznata 2012. godine, kada je potpisala ugovor sa Trejsijem Mekgrejdijem, a određeni period karijere u tom klubu proveli su nekadašnji NBA igrači Olumide Ojedeji i Di Džej Mbenga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: