FIFA ispituje rasizam u Hrvatskoj

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) započela je istragu povodom rasističkih ispada na prijateljskoj utakmici Rijeka – Mančester Siti.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 28.07.2014.

18:40

Default images

Siti je 23. jula objavio da je mladi tim ’građana’ napustio teren zbog rasisma.

U saopšenju Sitija navodi se da se 19-godišnji Seko Fofana bio na meti protivničkog igrača iz Rijeke pri kraju prvog poluvremena utakmice u Novigradu.

"U kontaktu smo s nadležnim kako bismo se raspitali i došli u situaciju da ocenimo stvar kada prikupimo sve relevantne informacije", rekao je sagovornik iz FIFA za „BBC“.

Fudbalski savez Hrvatske već je najavio da će ispitati optužbe Mančester Sitija.

„Prikupljamo informacije o incidentu. Ukoliko donesemo bilo kakvu odluku, ona će biti objavljena na web-stranicama", naveo je je HNS.

To je, inače, drugi put za manje od dva meseca da su se mladi igrači Rijeke našli u centru pažnje zbog nekog incidenta. Prethodnog puta, izbila je velika tuča na terenu, a putem snimka utvrđeno je da je bilo sramotnih poteza, između ostalih i pomoćnog trenera Elvisa Brajkovića.

U međuvremenu, FIFA je zamolila Fudbalski savez Italije da ispita rasističke komentare kandidata za mesto predsednika, Karla Tavekija.

Tavekio je prilikom predstavljanja kandidature rekao je da afrički fudbaleri jedu banane.

„Medijski izveštaji o navodnim rasističkim komentarima jednog od kandidata za predsednika FIGC zabrinuo je odbor FIFA protiv rasizma i diskriminacije, kao i njegovog predsednika Džefrija Veba“, navodi se iz FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: