Rumenige: Rojs ide iz BVB na leto

Funkcioner minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige smatra da Borusija Dortmund neće moći da zadrži Marka Rojsa u timu na kraju sledeće sezone.

Izvor: SV

Ponedeljak, 28.07.2014.

18:16

Default images

Čelnik šampiona Nemačke je na taj način još jednom ušao u domen najvećeg rivala, čime je nastavljena praksa započeta prelascima Marija Gecea i Roberta Levandovskog.

“Nikada nismo razgovarali sa Rojsom, to je bila novinarska patka, ali smo na oprezu, njemu 2015. godine ističe ugovor i tada će Borusija imati problema da ga zadrži“, rekao je Rumenige.

Uprkos Rumenigeovim rečima, Rojs je po odlasku Gecea i Levandovskog u redove najvećeg rivala izjavio da nikada ne bi uradio nešto tako, te da namerava da u klubu ostane do kraja karijere.

Na kraju sledeće sezone stupa na snagu klauzula po kojoj on može da ode, mislim da neće ostati u Dortmundu, to je igrač koji je tražen širom Evrope, ne govorim tu samo o Bajernu, Liverpul, Mančester Junajted i Barselona će sigurno biti zainteresovani“, naveo je Rumenige.

Rojs ima važeći ugovor sa Borusijom do 2017. godine, a njegova tržišna vrednost iznosi oko 50 miliona evra.

Ovo je samo moje mišljenje, klub ne želi da razmišlja godinu dana unapred, videćemo šta će se dogoditi i kakva pojačanja će nam biti potrebna“, zaključio je Rumenige.

Nesuđeni reprezentativac Nemačke na Mundijalu (izostao zbog povrede) igra na poziciji ofanzivnog veziste, a uspešno može da pokrije mesta pored aut linija, a i u samoj sredini terena.

Po odlasku Gecea u Bajern, prošlog leta, preuzeo je lidersku poziciju i u prethodnoj takmičarskoj godini je odigrao 44 utakmice i ubeležio po 23 gola i asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: