Sud nastavlja proces protiv Mesija

Španski sud nastaviće sa procesom protiv napadača Barselone i argentinskog fudbalera Lionela Mesija.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 28.07.2014.

18:20

Default images

Sud u Španiji nastaviće sa procesom uprkos preporuke javnog tužioca da se odbace optužbe protiv njega za utaju poreza.

Tužilac je u junu prihvatio da je Mesijev otac Horhe odgovoran za utaju poreza, a ne četvorostruki najbolji igrac sveta.

Ipak, sud u Barseloni smatra da je Mesi morao da zna sve okolnosti pod kojima je došlo do utaje. Sudija je zato zaključio da proces protiv Mesijevih treba da bude nastavljen.

Mesi i njegov otac optuženi su prošle godine od strane španske države za utaju oko četiri miliona evra, tako što su pogrešno ispunili poreske prijave za period od 2006. do 2009. godine. Njih dvojica su negirali da su bilo šta nelegalno ucinili.

Jedan od najbolje plaćenih sportista u svetu Mesi zarađuje preko 40 milona dolara po sezoni na ime zarade i bonusa, kao i 23 miliona evra od sponzora.

Američki časopis "Forbs" proglasio je Mesija za četvrtog najplaćenijeg sportistu sveta iza boksera Flojda Mejvedera, fudbalera Reala Kristijana Ronalda i košarkaša Le Brona Džejmsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: