"Hteli iskustvo, to je Advokat"

Predsednik FSS Tomislav Karadžić istakao je na predstavljaju Dika Advokata za selektora da on predstavlja iskustvo koje je Savez tražio.

Izvor: AK

Ponedeljak, 28.07.2014.

13:08

Default images

Advokat će naslediti Ljubinka Drulovića koji je vodio tim od odlaska Siniše Mihajlovića, a cilj je prvi plasman Srbije na EP od 2000. godine.

"Iza njega su tri godine rada bez ijedne pause, što dovoljno govori u njegovom iskustvu. Ima veliko reprezentativno iskustvo, mislimo da je pravi izbor za naš mladi tim. Hteli smo iskusnog selektora, to je Dik Advokat", rekao je Karadžić.

Cilj novog selektora biće plasman na EP u Francusku 2016, ali Karadžić ima mnogo veće planove.

"U Cirihu sam mu pre deset dana ponudio ugovor na četiri godine, ne samo za kvalifikacije. Mnogo se pričalo o strancima u fudbalu, niko ko je do sada radio ne može da se poredi sa Advokatom", istakao je predsednik FSS.

Srbija je u proteklom periodu, od kraja kvalifikacija za SP odigrala nekoliko test mečeva koji su najavili svetlu budućnost našeg fudbala.
"Očekujemo da dođe do unapređenja naše igre. Napravili smo novu ekipu, čvrsta ruka novog selektora će doprineti boljoj igri. Pomoći će i našim trenerima koji će jednog dana biti njegovi naslednici", rekao je Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala je opet istakao Sinišu Mihajlovića kao tvorca ovog tima, a objasnio i zašto Ljubinko Drulović nije dobio šansu da vodi tim u kvalifikacijama za EURO.

"Mihajloviću se zahvaljujem jer je napravio bazu za napredak. Drulović je dobro radio, ali nama je trebao čovek sa iskustvom", zaključio je Karadžić.

Karadžić je istakao da je plata Advokata u mogućnosti FSS, nagrada najveća moguća, a plata manja nego nekim ranijim selektorima, ali iz poštovanja prema selektoru nije želeo da kaže kolika tačno.

Advokat je istakao da je došao zbog kvaliteta tima, a ne zbog para, te naglasio da će najvažnije biti da igrači daju maksimum, te da oni koje nemaju želju da igraju za reprezentaciju, neće imati mesto u timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: