Rukometaši na pesku šesti na SP

Selekcija Srbije u rukometu na pesku izgubila je u meču za peto mesto Španije rezultatom 2:0 i zauzela šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Izvor: MN

Nedelja, 27.07.2014.

17:24

Default images

Broj postignutih poena (25:24; 30:24) je najbolji dokaz atraktivne i dinamične igre u kojoj je naša ekipa propustila priliku da kroz šutaut pokuša da dođe do pobede.

Posle uzbudljive završnice, u kojoj je Marinović golom preko celog terena nekoliko sekundi pre kraja doneo izjednačenje, usledio je "zlatni gol". Taj deo odluke započinje sudijskim bacanjem u kome je loptu za svoj tim osvojio najdominantniji skakač i bloker na prvenstvu Ture.

Španci su dobili pravo na ključni napad i iskoristili su ga, ali tako što je najbolji strelac četvrtog uzastopnog svetskog prvenstva Ćispi gol postigao posle napravljenih četiri koraka.

U drugom delu, opet pregršt atraktivnih poteza i golova u kojima je uživalo nekoliko stotina navijača i na kraju zaslužena pobeda Španije 30:24.

"U neizvesnom prvom setu presudila je jedna lopta. U drugom setu sudije su imale par odluka na našu štetu što je uticalo na krajnji rezultat. Osvajanjem šestog mesta možemo biti zadovoljni. Iza nas su ostali bivši vicešampioni Evrope Rusija, prvak Afrike Egipat, odlična Argentina i još odličnih reprezentacija. Jedna lopta nas je delila od polufinala, ali zato je ovaj sport i atraktivan i dinamičan. Ovim smo dokazali da nam je mesto među najboljima na svetu. Nadamo se da ćemo dobiti bar jedan teren u Beogradu koji će nam omogućiti da se još bolje pripremamo za buduća takmičenja“, rekao je selektor Danijel Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: