Srpski veslači uspešni u Varezeu

Srpski veslački tim imao je uspešan dan na Svetskom prvenstvu za senior do 23 godine u Varezeu.

Izvor: ÐN

Petak, 25.07.2014.

23:30

Default images

Aleksandar Filipović i Jovana Arsić u skifovima, te Petar Jovanović i Marko Jošić u dubl skulu za lake veslače plasirale se u polufinale šampionata.

Četverac bez kormilara Vuk Matović, Nikola Kekić, Igor Lončarević, Nikola Selaković veslaće za plasman od sedmog do 12. mesta. – U subotu svih pet srpskih posada na stazi od toga četiri se bore za finala.

Član selektorske komisije VSS Dejan Guslov rekao je da su naši reprezentativci veoma sigurno veslali čitavog dana.

„Pitanje plasmana u polufinale Aleksandra Filipovića i Jovane Arsić nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje. Filipović je posle prvih 1.000 metara imao ogromnu prednost i mogao je u mirnom ritmu da završi trku. S druge strane Arsićeva je vodila većinu trke, ali je u poslednjih 500 metara pala na drugo mesto koje nijednog trenutka nije bilo ugroženo. Dubl skul za lake veslače je imao jednu neizvesnu trku i u samom finišu je došao do polufinala“, rekao je Guslov.

On je potom ocenio šanse naših posada u subotnjim polufinalima.

„Filipović ne bi trebalo da imao previše problema. Po rezultatima finale je više nego izvesno a posle ćemo videti. Kada je reč o dubl skulu za lake veslače rezultati u dosadašnjem delu takmičenja su pokazali da su sve posada dosta izjednačene i sve će zavisiti od inspiracije i od toga koliko su sačuvali snage, budući da su imali trku više u odnosu na osam posada koje su se direktno plasirale u polufinale. Arsićeva, sudeći prema konkurenciji, imaće najteži zadatak. Po rezultatima trenutno je mnogo posada ispred nje ali to ne mora ništa da znači. U svakom slučaju ako želi u finale moraće da pruži više od 100 odsto svojih mogućnosti“, dodao je Guslov.

Trener reprezenzacije Aleksandar Ivković rekao je da je teški četverac na polovini trke bio svestan da će veslati u B finalu.

“Teški četverac je u polufinalu znatno popravio zaveslaj u odnosu na dve prethodne trke. U prvoj polovini bitke za finale sve je bilo na niovu. Pokušali su koliko su mogli ali je konkurencija bila prejaka. U poslednjih 500 metara su pustili jer je bio dogovor da sačuvaju što više energije za sutrašnje B finale. Pokušaćemo da u subotu ostvarimo što bolji plasman i da se na dostojan način oprostimo od šampionata”, kazao je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: