Nišimura: Nisam pogrešio

Japanski sudija Juiči Nišimura, koji je izazvao polemike tokom Mundijala svirajući penal za Brazil u pobedi protiv Hrvatske sa 3:1, smatra da nije pogrešio.

Izvor: SV

Petak, 25.07.2014.

12:27

Default images

Nišimura je u prvom meču Mundijala 12. juna dosudio penal za Brazil kada je Fred pao u šesnaestercu, pošto ga je s leđa povukao hrvatski defanzivac Dejan Lovren.

To je u javnosti izazvalo pravu buru protesta, jer su mnogi smatrali da taj naizgled blagi kontakt nije zaslužio najstrožu kaznu.

"Bio sam pripremljen na kritike i pre meča. Sve je to deo posla. Kada pogledate šta se stvarno dogodilo, videćete da je defanzivac stavio ruke na Freda. To je bila njegova greška", podsetio je Nišimura.

Nišimura za navijače u Džej ligi ima reputaciju sudije koji dosuđuje sporne penale, a i ranije je bio kritikovan zbog suđenja u pojedinim internacionalnim mečevima.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je stala u odbranu Nišimure povodom spornog penala, izdajući saopštenje odmah posle utakmice grupne faze Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: