Srbija u Top6 SP na pesku

Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku pobedila je selekciju Omana 2:0 I plasirala se u Top6 na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

12:05

Default images

Srbija je u prvoj fazi savladala Urugvaj i Australiju, a potom izgubila od Danske i Brazila.

Sledeće mečeve naši peščani reprezentativci igraju u petak od 15.50 sati po našem vremenu saselekcijom Hrvatske, sa selekcijom Španije od 23.20 sati i sa selekcijom Katara u subotu, 26.07. od 15.50 sati.

"Peščani orlovi" su bili veoma motivisani na startu duela sa Omanom, veoma sigurni pa su prvi period dobili 19.16. Drugi period je počeo i završen na isti način, boljom igrom našeg tima koji je pobedu praktično overio minut pre kraja, ali su na kraju borbeni Omanci ipak uspeli da dođu do utešnih 24:22.
"Ostvarili smo naš prvenstveni cilj, plasman među šest selekcija Sveta. Ekipa je iz utakmice u utakmicu igrala sve bolje I zasluženo je izvojevan ovaj uspeh. U nastavku takmičenja ćemo pokušati da se domognemo polufinala, za šta će nam biti neophodno i mnogo sreće. Zahvalio bih se svima u ime igrača i stručnog štaba, na ogromnoj podršci i pažnji", rekao je selektor Daniel Petković.

Srbija je pobedom ušla u Top 6 Svetskog prvenstva, pravo odabrano društvo u kome se još nalaze Brazil, Španija, Danska, Hrvatska i Katar. Pred našim timom nalaze još tri meča, a nadamo se, potom, i polufinalni meč.

"Jako kratko sam sa ovim momcima, ali mogu da kažem da sam ponosan na njih. Današnja utakmica je odlučivala o našoj sudbini na SP. Pokazali smo karakter i veliko samopouzdanje. Mislim da ćemo u narednim utakmicama igrati još bolje i rasterećenije. Sada kada smo ušli među šest selekcija Sveta, nemamo više šta da izgubimo, obzirom da je cilj ispunjen", rekao je golman Srbije Svetislav Verkić.

Srbija: Pavlović 12, Laović 10, Dimitrijević i Radaković 8, Vujović 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: