Zubizareta: Matje? Odličan fudbaler

Fudbalska javnost je blago rečeno bila iznenađena odlukom Barselone da za Žeremija Matjea potroši 20 miliona evra.

Izvor: SV

Petak, 25.07.2014.

10:19

Default images

Ipak, odluka da se za 30-godišnjeg defanzivca Valensiji plati tolika suma ne deluje kao nelogična sportskom direktoru katalonskog kluba Andoniju Zubizareti.

“Žeremi je igrač koji je igrao po levoj strani, ali se potom adaptirao na poziciju centralnog beka. Snažan je i ima kvalitet, nije samo odličan defanzivac, već je i odličan fudbaler“, rekao je Zubizareta.

Odbrambeni igrač koji je 2009. stigao iz Tuluza u Valensiju bez obeštećenja trebalo bi da u timu zameni doskorašnjeg kapitena Karlesa Pujola, koji je završio karijeru.

On zna kako treba da igra kada ima prostora oko sebe, a timu će doneti raznovrsnost, opasan je i u napadu, što je odlika svih Barseloninih defanzivaca“, dodao je Zubizareta.

Za razliku od Pujola, jedna klupska legenda ostaje na stadionu Kamp Nou.

“Imati Šavija u timu je pozitivna stvar u svakom aspektu, najbolje moguće vesti su da je on i dalje igrač Barselone. Imamo interesantan tim, a poboljšaćemo ga ukoliko budemo u situaciji“, naveo je Zubizareta.

Pored bivšeg kapitena, Barsu su napustili Aleksis Sančes, Sesk Fabregas, Bojan Krkić, Kristijan Teljo, Isak Kuenka, a uprava radi i na rešavanju drugih slučajeva.

“Tražimo opcije za Ibrahima Afelaja i Aleksa Songa, trudimo se da rešimo tu situaciju“, zaključio je Zubizareta.

Matjeov transfer je drugi najveći za Barselonu u ovom prelaznom roku, skuplji je samo bio Luis Suares, a pored njih u klub su stigli Ivan Rakitić, Mark Andre ter Stegen i Klaudio Bravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: