Mineiro autogolovima do titule

Fudbaleri Atletiko Mineira osvojili su Rekopa Sudamerikana, svojevrsni Superkup Južne Amerike.

Izvor: AK

Četvrtak, 24.07.2014.

09:58

Default images

Brazilski tim je u dvomeču bio bolji od argentinskog Lanusa, nakon 1:0 u gostima, Mineiro je poražen na svom terenu 3:2, pa su odličili produžeci.

U dodatnih pola sata gosti su pomogli Mineiru da osvoji titulu, jer su Gustavo Gomes i Viktor Ajala autogolovima doneli preokret.

Mineiro je poveo već u šestom minutu golom Dijega Tardelija iz penala, ali su u narednih 20 minuta Argentinci preokrenuli preko Ajale i Santjaga Silve.

Krajem prvog poluvremena Maikosuel donosi izjednačenje Atletiku. Usledila je velika borba bez mnogo kockanja, da bi u trećem minutu nadoknade vremena Lautaro Akosta doneo Lanusu pobedu i produžetke.

Međutim, u 103. i 111. minutu igrači osvajača Kopa Sudamerikana tresu sopstvenu mrežu i donose novi kontinentalni trofej šampionu Kopa Libertadores.

Legendarni Ronaldinjo igrao je do 64. minuta za Mineiro, koji je osvojio svoj prvi Rekopa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: