Pitanje Radonjićeve odgovornosti

Košarkaški klub Crvena zvezda od 1998. godine nije osvojio trofej koji nije nacionalni Kup.

Izvor: B92

Nedelja, 22.06.2014.

16:19

Default images

Pred tek završenu sezonu oformljen je veoma jak tim sa najvišim ambicijama, ali su one ponovo ostale neispunjene.

Plasman u Evroligu ostvaren je uz malo sreće, mada ne treba zaboraviti da je Zvezda bila prva u regularnom delu. Ipak, najvažniji trofeji, ono za čime navijače žude već deceniju i po, opet su pripali drugima. Trener Dejan Radonjić često je bio kritikovan, a sada kada je sve gotovo, razumno je postaviti pitanje njegove odgovornosti.

Radonjić je preuzeo tim u finišu prošle sezone – dakle, mogao je preko leta da napravi tim po svom ukusu, što je luksuz koji je retko koji Zvezdin trener imao u 21. veku.

U Evroligi je Crvena zvezda igrala vrlo dobro, u samo jednom meču potpuno je nadigrana (Makabi u gostima), ali niti jedan meč koji se igrao ’na jednu loptu’ nije uspela da dobije. Jednom je sreća, drugi put je sreća, treći put mora da je nešto i do ekipe i trenera. Već tada su se stidljivo mogle čuti ocene da bi “bolji trener dobio bar jedan meč“ (verovatno dovoljan za plasman u Top 16), što je u nezvaničnim razgovorima bilo i mišljenje ljudi kojima je košarka profesija.

Ceo tekst pročitajte u našoj rubrici Teme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: