DV: Nije lako pred praznim Pionirom

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je posle pobede u trećem meču finalne serije Superlige da je njegov tim pokazao da sazreva.

Izvor: SV

Četvrtak, 19.06.2014.

22:43

Default images

Aktuelni šampion Srbije je u trećem duelu finala savladao Crvenu zvezdu Telekom sa 77:67 i stigao nadomak odbrane titule.

"Mislio sam da ćutim celu konferenciju. Ne bi bilo kazne, a i onako napravite kolaž od onoga što ja pričam. Ovo je bio veoma težak meč, kao i svaki u plej-ofu. Igrati protiv Zvezde je velika muka i veliko breme. Ovaj meč sigurno nisu dočekali lakomisleno. Sada su priterani još više uz zid i tad su najopasniji. Ubacili smo neke važne šuteve. Ova mlada ekipa pokazala je da izrasta i da sazreva. Nije lako igrati u situaciji u kojoj se mi nalazimo, pred praznim tribinama. Danas smo igrali za one koji nas vole, a nisu mogli da budu tu", rekao je Vujošević.

Utakmica je odigrana pred praznim tribinama hale Pionir, zbog kazne nakon nereda u prvoj utakmici serije.

"Navijati za Partizan danas je plemstvo. Daleko smo od kraja. Nadam se da ćemo jednu od sledeće dve utakmice rešiti u svoju korist. Ako popravimo igru, moramo da se skoncentrišemo gde smo pravili greške i ne dozvolimo protivniku da iskoristi taj prostor", istakao je Vujošević.

Trener “crno-belih“ apelovao je i da u završnici finalne serije sude najiskusniji srpski arbitri.

"Vidim da se oba kluba zalažu za regularno suđenje. Možda bi ove dve utakmice mogle da sude sudije sa najvećim iskustvom iz prve grupe, oni imaju najveći rejting. Da oni iznesu ovo breme. Budućnost srpske košarke zavisi od toga, da se pokaže da stvari mogu da se dovedu do kraja na miran način", dodao je Vujošević.

Trofejni stručnjak je govorio i o šansama Partizana za pobedu u gostima u četvrtoj utakmici, koja bi mu donela novu titulu.

"Kada se stave neke stvari u kladionici, jedino što je sigurno da u Crnoj Gori pobeđuje Milov DPS. Naravno da može da se desi da Zvezda dobije četvrtu utakmicu", smatra Vujošević, koji je dodao i da je Dejan Musli odustan zbog blažeg oblika upale pluća.

Centar “crno-belih“ Đorđe Gagić izjavio je da ekipa mora da napravi još jedan veliki i težak korak.

"Jako teška i bitna pobeda, bez obzira na ovaj preokret imamo još jedan meč koji moramo da dobijemo. Još igramo u gostima, moramo da se spremimo i uđemo 100 posto srcem, kao i na prethodna dva meča", rekao je Gagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: