Atletiko je šampion Španije!

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su jubilarnu desetu titulu u Primeri pošto su u poslednjem kolu odigrali nerešeno 1:1 sa Barselonom na Kamp Nou.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

17:15

Default images

Madriđani su u odlučujući duel ušli sa tri boda više od Katalonaca i na kraju su uspeli da stignu do velikog boda koji im donosi prvu titulu posle 18 godina.

Meč odluke počeo je veoma loše po Atletiko, zbog povreda su već u prvom poluvremenu van terena morali Dijego Kosta i Arda Turan, a u 33. minutu Aleksis Sančes je golčinom doneo prednost domaćinu.

Ipak, tim Dijega Simeonea je drugo poluvreme počeo furiozno i nakon nekoliko velikih prilika gol za titulu postigao je Dijego Godin u 49. minutu. Do kraja meča Barselona nije uspela da dođe do pobede i ostala je bez trofeja u ovoj sezoni.

Koliko je Barselona veliki klub videlo se na kraju utakmice kada je ceo stadion ustao i aplaudirao Atletiku na zasluženo osvojenoj tituli.



Tok meča:

Gosti iz Madrida bolje su počeli odlučujući duel i u prvih 10-ak minuta igralo se uglavnom na polovini Barselone.

U sedmom minutu Katalonci su pripretili preko Adrijana čiji udarac je Kurtoa bez problema odbranio. U 11. minutu Huanfran je odlično centrirao, a Barsa je uz krajnji napor uspela da se odbrani.
Beta/AP
U 14. minutu veliki peh zadesio je goste. Atletiko je imao odličnu priliku u kontranapadu, ali Dijego Kosta nije mogao da istrči, pao je na zemlju uhvativši se za zadnju ložu i morao je da napusti teren.

Kosta je teren napustio u suzama, a novi veliki peh Madriđane je zadesio već u 23. minutu kada se povredio Turan koji je takođe izašao sa suzama u očima.

Osim velike borbe, dve povrede i nekoliko pokušaja nije publika na Kamp Nou videla mnogo fudbala u prvih pola sata.

I onda iz takve igre u 34. minutu Aleksis Sančes je postigao golčinu. Fabregas je posleo loptu Mesiju koji je grudima spustio za Sančesa, a Čileanac je iz punog trka zahvatio loptu i fantastičnim udarcem je posleo u bliži ugao gola Kurtoe.



Atletiko je u finišu prvog poluvremena pokušao da stigne do izjednačenja, imao je nekoliko opasnih napada, pre svega posle prekida, ali je nakon 45 minuta ostalo 1:0 za Barselonu.
U prvom napadu u drugom poluvremenu Atletiko je imao veliku šansu da izjednači. U šansi je bio bivši igrač Barselone David Vilja koji je pogodio stativu.

Već u 48. minutu Vilja je bio u sjajnoj prilici, ali Pike ga je omeo, pa je šansa propala. Madriđani su ipak već u sledećem napadu nagrađeni pošto je gol posle kornera glavom postigao Dijego Godin.



Atletiko je razbio Barselonu na startu drugog poluvremena, a Barselona se oslobodila tek posle 20-ak minuta. U 64. minutu Mesi je postigao gol, podigao je Kamp Nou na noge, ali je sudija gol poništio zbog ofsajda u kojem se nalazio Argetninac.

U poslednjih 25 minuta viđena je rovovska borba na terenu. Barsa je pokušavala na sve načine da stigne do gola, Atletiko se nije u potpunosti povukao, ali se grčevito branio I odbranio se. Barsa je u samom finišu izvršila veliki pritisak ali nije stvorila neku ozbiljniju priliku i titula zasluženo ide crveno-belom Madridu.

Barselona: Pinto, Alves, Adrijano, Pike, Masćerano, Buskets, Fabregas, Inijesta, Sančes, Pedro, Mesi.
Atletiko: Kurtoa, Huanfran, Filipe Luis, Miranda, Godin, Tijago, Gabi, Koke, Turan, Vilja, Kosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: