Jelena bez finala u Rimu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Rimu pošto je poražena od Italijanke Sare Erani.

Izvor: JT

Subota, 17.05.2014.

12:09

Default images

Italijanka je do trijumfa došla sa 6:3, 7:5, posle jednog sata i 49 minuta igre.

Erani će se u finalu sastati sa pobednicom duela između druge srpske teniserke Ane Ivanović i prvog reketa sveta Serene Vilijams. Taj meč igra se posle duela Novaka Đokovića i Kanađanina Miloša Raonića, koji na teren izlaze u 14.30.

U duelu koji je obeležio veliki broj brejkova, Erani je bila bolja, a Jelena dekoncentrisana. Domaća teniserka je imala publiku na svojoj strani, koristila je svoje šanse, dok Jankovićeva to nije uspela. Čak i kada je imala prednost, ona se brzo topila, i na kraju je italijanska teniserka zasluženo dobila priliku da se bori za titulu u 'večnom gradu'.

Tok meča:

Erani je meč otvorila sigurnim servis gemom, a onda je odmah pripretila Jankovićevoj. Jelena je u jednom trenutku završila na šljaci, ali se brzo pridigla, a Italijanka je uspela da dođe do tri brejk prilike. Međutim, Jankovićeva se tada sjajno odbranila za 1:1.
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Jelena je nastavila u istom ritmu u kojem je došla do preokreta u drugom gemu i već u narednom izborila brejk. Erani je odgovorila istom merom i to pošto je srpska teniserka imala 0:40 na svom servisu. JJ odbranila prve dve brejk šanse, ali kod treće nije imala šanse protiv sjajnog forhenda italijanske teniserke.

Italijanka je nastavila svoj niz do 5:2, a do drugog brejka na meču došla je uz mnogo sreće. Erani je na svojoj strani imala publiku, što je Jeleni u pojedinim trenucima odmagalo, a njena rivalka je to na najbolji način koristila.

Pauzu između sedmog i osmog gema Jelena je iskoristila za konsultatiju sa bratom Markom, koji joj je poručio da brže izlazi na mrežu.

Jankovićeva je posle pauze konačno prekinula niz svoje rivalke, koja je u devetom gemu servirala za set. Italijanka je tada sigurno servirala i bez problema završila set sa 6:3.
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Jelena je odlično ušla u drugi set, osvojila svoj servis za 1:0, a potom izborila tri brejk prilike. Italijanka je sve tri odbranila posle velike borbe i došla do izjednačenja. JJ je do tada propuštala svoje šanse, ali se to promenilo u četvrtom gemu, kada je oduzela servis Italijanki i povela sa 3:1, pošto je tada zaigrala mnogo koncentrisanije.

Erani se malo probudila na Jeleninom sledećem servisu, ali je JJ tada osigurala svoj brejk za 4:1. Tada je usledilo buđenje italijanske teniserke, koja je brzo vratila brejk, a potom nastavila niz do 4:4.

U tim trenucima publika je glasno reagovala i tako dekoncentrisala Jelenu. To se posebno videlo na njenom narednom servisu, kada je Italijanka došla do 15:40. JJ je odbranila prvu brejk priliku svoje rivalke, ali ne i drugu, pa je Erani u narednom gemu servirala za meč.

Baš tada Jelena je zaigrala agresivnije i to se isplatilo, brzo je izborila dve prilike za brejk, a iskoristila je prvu za 5:5. Međutim, tu je stala, Erani je odigrala odlično naredna dva gema i zasluženo slavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: