Blater: To rešava Katar, a ne FIFA

Prvi čovek FIFA Sep Blater rekao je da ta organizacija nema nikakve veze sa pogibijama radnika koji rade na stadionima u Kataru pred Svetsko prvenstvo 2022.

Izvor: JN

Četvrtak, 24.04.2014.

14:53

Default images

Blater je reagovao pošto su u Hong Kongu održani protesti protiv njega, zbog izgubljenih života radnika.

Nekolicina demostranata protesovala je protiv predsednika Svetske fudbalske federacije, pošto je Međunarodna sindikalna organizacija objavila je da je 1.200 radnika za manje od četiri godine umrlo od posledica velikih vrućina i teških uslova u Kataru.

Blater je boravio u Hong Kongu povodom inauguracije novog sedišta tamošnje Fudbalske asocijacije, pa se povodom ovoga oglasio i naglasio da problem uslova rada mogu da reše samo lokalne vlasti, a ne FIFA.

"Znamo da imaju problem, ali to nema veze sa nama. To je problem koji mora da reši država Katar, kao i građevinske kompanije koje su odgovorne za radnike", istakao je Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: