FKCZ: Optimisti po pitanju licence

Generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević rekao je da je uveren da će ’crveno-beli’ dobiti licencu za takmičenje u Evropi naredne sezone.

Izvor: JT

Četvrtak, 24.04.2014.

08:54

Default images

Čelnici kluba sa „Marakane“ u sredu su u Nionu predstavili UEFA svoj plan i program za vraćanje duga, koji iznosi 3,2 miliona evra, kako bi dobili licencu za takmičenja pod okriljem vladajućeg tela evropskog fudbala.

Ukoliko plan ‘crveno-belih’ bude prihvaćen, klub iz Ljutice Bogdana u maju će morati da isplati sva dugovanja, kako bi se našao u kvalifikacijama za jedno od evropskih takmičenjima. U suprotnom, Zvezdi preti i izbacivanje iz Evrope.

Prikazali smo činjenično stanje kojim raspolažemo i zatražili da se i usmeno obratimo telu koje donosi odluke. Ovaj organ je u UEFA odnedavno razdvojen od istražnog tela koje je podnelo prijavu protiv Zvezde na osnovu dugoročnog praćenja poslovanja kluba“, istakao je Zečević za „Novosti“.

Podršku Zvezdinoj delegaciji u Nionu pružio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković. Podsetimo, FSS je pre dve godine pomogao Crvenoj zvezdi da se izvuče iz sličnog problema i tada je takođe u rešavanju teške situacije veliku zaslugu imao Laković.

Na sastanku s Lakovićem smo i odlučili da zamolimo za prijem u UEFA. Zoranu i FSS dugujemo veliku zahvalnost za spremnost da nam pomognu i za sve što su uradili. Sada ostaje da čekamo odgovor UEFA, koji će, verujem, stići do 10. maja. Optimista sam po pitanju licence, ali nije moguće predvideti odluku, jer je nadležno telo UEFA ekspertsko, nezavisno i novo, tako da ne postoji određena praksa na osnovu koje bi moglo da se pretpostavi kako će presuditi“, naglasio je Zečević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: